autor:

Fara foto

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca cu cirese

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese negre dulci, , 4 oua, , 75 g faina, , 100 g zahar pudra + 20 g pentru forma, , 2 linguri zahar tos, , 150 ml frisca nebatuta, , 350 ml lapte, , 20 g unt pentru forma, , 1 lingura rom (sau rachiu de cirese).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spargeti ouale intr-un castron, peste zaharul pudra. Frecati-le bine, pana ce devin spumoase, dupa care incorporati, pe rand, faina, frisca, laptele - putin cate putin - si la sfarsit sosul, amestecand intruna.
Ungeti cu unt un vas de Jena si presarati in interiorul lui zaharul tos. Spalati si stergeti ciresele, indepartati coditele, puneti-le in forma si turnati peste ele aluatul preparat anterior.
Dati clafoutis-ul la cuptorul incins si lasati-l sa se coaca 30-35 de minute, pana ce se rumeneste frumos. Pudrati-l cu zahar tos si serviti-l caldut sau rece, dar nu de la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BUDINCA DE  FRISCA CU CIRESE

BUDINCA DE FRISCA CU CIRESE

Budinca de frisca se prepara respectand instructiunile de pe plic. Avem 4 boluri de sticla in care

1 vot    1 comentariu
10 min
Budinci
Chec zebrat -reteta simpla

Chec zebrat -reteta simpla

Procesul tehnologic este foarte simplu. La aceasta reteta nu este nevoie de separarea albusurilor

15 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese negre dulci
  • 4 oua
  • 75 g faina
  • 100 g zahar pudra + 20 g pentru forma
  • 2 linguri zahar tos
  • 150 ml frisca nebatuta
  • 350 ml lapte
  • 20 g unt pentru forma
  • 1 lingura rom (sau rachiu de cirese).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici(sfintisori)