autor:

Fara foto

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca cu cirese

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese negre dulci, , 4 oua, , 75 g faina, , 100 g zahar pudra + 20 g pentru forma, , 2 linguri zahar tos, , 150 ml frisca nebatuta, , 350 ml lapte, , 20 g unt pentru forma, , 1 lingura rom (sau rachiu de cirese).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spargeti ouale intr-un castron, peste zaharul pudra. Frecati-le bine, pana ce devin spumoase, dupa care incorporati, pe rand, faina, frisca, laptele - putin cate putin - si la sfarsit sosul, amestecand intruna.
Ungeti cu unt un vas de Jena si presarati in interiorul lui zaharul tos. Spalati si stergeti ciresele, indepartati coditele, puneti-le in forma si turnati peste ele aluatul preparat anterior.
Dati clafoutis-ul la cuptorul incins si lasati-l sa se coaca 30-35 de minute, pana ce se rumeneste frumos. Pudrati-l cu zahar tos si serviti-l caldut sau rece, dar nu de la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BUDINCA DE  FRISCA CU CIRESE

BUDINCA DE FRISCA CU CIRESE

Budinca de frisca se prepara respectand instructiunile de pe plic. Avem 4 boluri de sticla in care

1 vot    1 comentariu
10 min
Budinci
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita mai incapatoare se pune pe foc, laptele ciocolata si zaharul.Amestecam pana se topeste

28 voturi    12 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese negre dulci
  • 4 oua
  • 75 g faina
  • 100 g zahar pudra + 20 g pentru forma
  • 2 linguri zahar tos
  • 150 ml frisca nebatuta
  • 350 ml lapte
  • 20 g unt pentru forma
  • 1 lingura rom (sau rachiu de cirese).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cheesecake