autor:

Fara foto

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca cu cirese

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese negre dulci, , 4 oua, , 75 g faina, , 100 g zahar pudra + 20 g pentru forma, , 2 linguri zahar tos, , 150 ml frisca nebatuta, , 350 ml lapte, , 20 g unt pentru forma, , 1 lingura rom (sau rachiu de cirese).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spargeti ouale intr-un castron, peste zaharul pudra. Frecati-le bine, pana ce devin spumoase, dupa care incorporati, pe rand, faina, frisca, laptele - putin cate putin - si la sfarsit sosul, amestecand intruna.
Ungeti cu unt un vas de Jena si presarati in interiorul lui zaharul tos. Spalati si stergeti ciresele, indepartati coditele, puneti-le in forma si turnati peste ele aluatul preparat anterior.
Dati clafoutis-ul la cuptorul incins si lasati-l sa se coaca 30-35 de minute, pana ce se rumeneste frumos. Pudrati-l cu zahar tos si serviti-l caldut sau rece, dar nu de la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BUDINCA DE  FRISCA CU CIRESE

BUDINCA DE FRISCA CU CIRESE

Budinca de frisca se prepara respectand instructiunile de pe plic. Avem 4 boluri de sticla in care

1 vot    1 comentariu
10 min
Budinci
ceva dulce

ceva dulce

Se pune dulceata de capsuni cu lamaie intr-un bol,se adauga iaurtul si dupa aceea cerealele.Se amesteca

2 voturi    6 comentarii
2 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese negre dulci
  • 4 oua
  • 75 g faina
  • 100 g zahar pudra + 20 g pentru forma
  • 2 linguri zahar tos
  • 150 ml frisca nebatuta
  • 350 ml lapte
  • 20 g unt pentru forma
  • 1 lingura rom (sau rachiu de cirese).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Fructe in sos de caramel cu inghetata