autor:

Fara foto

» » , Budinci, Dulciuri diverse

BUDINCA CU CLATITE

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente pt. compozitie :, -faina, -drojdie, -zahar vanilat (2 plicuri), -zahar 4 ls, -3 oua intregi, -coaja de la o jumatate de lamaie, -aproximativ 50 ml ulei, -apa minerala, 1 budinca de vanilie,, 1 budinca de ciocolata,, 1 l lapte,, 5 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaug zahar vanilat ,zaharul,ouale, coaja de lamaie razuita, amestec bine si adaug treptat si apa minerala si apoi uleiul.

Incep sa coc clatitele.

Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 1 litru de lapte . Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea.

Intr-un vas asezam o clatita peste care punem budinca ,iar clatita ...etc, si terminam cu clatita.

Totul se pune la rece cam o ora dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCA CU CLATITE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de clatite cu branza

Budinca de clatite cu branza

Toate ingredientele pentru umplutura se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se amesteca faina

45 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac

Spanacul se fierbe in lapte si se amesteca cu putina ceapa tocata marunt,sare si piper. Dupa ce

32 voturi    12 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    poate in loc de plicurile de budinca, niste crema de casa era mai buna ???, nu ?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    O reteta buna...

  • Fara foto

    Catalina , 31 iulie 2009

    Am incercat prajitura, dar nu mi-a placut.... :(:(:(:(

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Arata bine!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      Daca pui drojdie la clatite ies mai grosute. De obicei eu fac clatite cu drojdie cand e zi de post si le fac din apa, sare, zahar, drojdie si faina si le fac mai grosute, le umplu cu dulceata sau pateu vegetal si gata o masa, sau desertul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      Clatitele sunt minunate si ne scot din incurcatura mereu atat ca aperitiv cat si ca desert.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Si eu pun praf de copt la clatite,ies mai pufoase

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Interesanta rulada cu carne a lui Cely.Nici eu nu pun drojdie in clatite.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Atasez o rulada de clatite cu tocatura de carne si ficat.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

      Eu nu pun drojdie la clatite. Pun un pic de praf de copt.

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 05 iunie 2008

      si deasupra ce ai mai pus?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt. compozitie :
  • -faina
  • -drojdie
  • -zahar vanilat (2 plicuri)
  • -zahar 4 ls
  • -3 oua intregi
  • -coaja de la o jumatate de lamaie
  • -aproximativ 50 ml ulei
  • -apa minerala
  • 1 budinca de vanilie,
  • 1 budinca de ciocolata,
  • 1 l lapte,
  • 5 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

poate in loc de plicurile de budinca, niste crema de casa era mai buna ???, nu ?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu ciocolata si banane