autor:

autor

» » Budinci

BUDINCA DE CARNE

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 Kg de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, 200 g franzela, 300 mllapte, 250 ml smantana, 100 g ceapa, 30 g faina, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 4 oua mari, un varf de cutitpiper, pesmet, sare, o ling

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Franzela, taiata in felii, se inmoaia in lapte pina cind il absoarbe in intregime. Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in tot untul sau untdelemnul. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, piperul sau putin cimbru farimitat, o lingurita cu sare, mararul sau patrunjelul si se amesteca bine. Albusurile batute spuma se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita de 2 1/2 l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa 30 minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu; se coace circa 60 minute. Se serveste, fierbinte, cu sos de rosii sau macris, cu piure de spanac sau urzici, cusalata de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude saumuraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCA DE CARNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Tahchin (Budinca de orez cu carne)

Tahchin (Budinca de orez cu carne)

Fierbeti orezul de trei sferturi. La o cana de orez se adauga 1 1/4 cana apa. Cand apa clocoteste

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Budinca cu paste si carne de vita

Budinca cu paste si carne de vita

Am putea numi acest preparat un fel de lasagna, intrucat contine cam aceleasi ingrediente, doar ca

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete cu paste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Bunaaaaaaa tareeeeee!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 Kg de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui
  • 200 g franzela
  • 300 mllapte
  • 250 ml smantana
  • 100 g ceapa
  • 30 g faina
  • 100 g unt
  • margarina sau untdelemn
  • 4 oua mari
  • un varf de cutitpiper
  • pesmet
  • sare
  • o ling

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Bunaaaaaaa tareeeeee!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Sufle de dovlecei