autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de cartofi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg cartofi marunti, 375 g ceapa (de arpagic), 3 catei de usturoi, 75 g unt topit, 60 g faina, 350 g smantana, 350 ml concentrat de legume (apa + Knorr), 350 ml lapte, sare, piper, nucsoara rasa, salvie, o crenguta de rozmarin, 125 g cascaval., (pentru 10 portii),

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie in doua sau in patru (in functie de marime). Se opareste ceapa, se lasa sa stea 5 minute, apoi se curata de coaja. Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se pune untul la incins si se calesc in el cepele si usturoiul. Se presara deasupra faina si se caleste si ea impreuna cu ceapa si usturoiul, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de zarzavat, lapte si smantana (turnate putin cate putin).

Se introduc cartofii in sos si se lasa sa fiarba 20-30 de minute la foc mic (se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda). Se adauga sare, piper, nucsoara si jumatate din salvie si rozmarin (maruntite). Se rastoarna cartofii intr-o forma (vas de yena), se presara cu cascaval ras si se baga la cuptorul incins (170 grade C). Se lasa 25 de minute, pana ce se rumeneste cascavalul.
Se garniseste cu restul de salvie si rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Macauda-budinca de cartofi in stil marocan

Macauda-budinca de cartofi in stil marocan

Se cojesc cartofii si se fierb in apa cu sare pina cind sint moi.Se prajeste putin cepa taiata cub

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de cartofi la cuptor

Budinca de cartofi la cuptor

Se fierb cartofii decojiti si spalati in prealabil, in apa curata, la care am adaugat un praf de

5 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi marunti
  • 375 g ceapa (de arpagic)
  • 3 catei de usturoi
  • 75 g unt topit
  • 60 g faina
  • 350 g smantana
  • 350 ml concentrat de legume (apa + Knorr)
  • 350 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • salvie
  • o crenguta de rozmarin
  • 125 g cascaval.
  • (pentru 10 portii)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de fasole verde