autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de cartofi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg cartofi marunti, 375 g ceapa (de arpagic), 3 catei de usturoi, 75 g unt topit, 60 g faina, 350 g smantana, 350 ml concentrat de legume (apa + Knorr), 350 ml lapte, sare, piper, nucsoara rasa, salvie, o crenguta de rozmarin, 125 g cascaval., (pentru 10 portii),

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie in doua sau in patru (in functie de marime). Se opareste ceapa, se lasa sa stea 5 minute, apoi se curata de coaja. Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se pune untul la incins si se calesc in el cepele si usturoiul. Se presara deasupra faina si se caleste si ea impreuna cu ceapa si usturoiul, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de zarzavat, lapte si smantana (turnate putin cate putin).

Se introduc cartofii in sos si se lasa sa fiarba 20-30 de minute la foc mic (se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda). Se adauga sare, piper, nucsoara si jumatate din salvie si rozmarin (maruntite). Se rastoarna cartofii intr-o forma (vas de yena), se presara cu cascaval ras si se baga la cuptorul incins (170 grade C). Se lasa 25 de minute, pana ce se rumeneste cascavalul.
Se garniseste cu restul de salvie si rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
O altfel de ...Budinca de cartofi pregatita la Philips Multicooker

O altfel de ...Budinca de cartofi pregatita la Philips Multicooker

Cartofii se curata, se spala , se taie rondele mai subtiri.Daca doriti puteti folosi si cartofi fierti

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Budinca de cartofi cu piept de pui

Budinca de cartofi cu piept de pui

Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi marunti
  • 375 g ceapa (de arpagic)
  • 3 catei de usturoi
  • 75 g unt topit
  • 60 g faina
  • 350 g smantana
  • 350 ml concentrat de legume (apa + Knorr)
  • 350 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • salvie
  • o crenguta de rozmarin
  • 125 g cascaval.
  • (pentru 10 portii)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Parjoale de post