autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de cartofi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg cartofi marunti, 375 g ceapa (de arpagic), 3 catei de usturoi, 75 g unt topit, 60 g faina, 350 g smantana, 350 ml concentrat de legume (apa + Knorr), 350 ml lapte, sare, piper, nucsoara rasa, salvie, o crenguta de rozmarin, 125 g cascaval., (pentru 10 portii),

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie in doua sau in patru (in functie de marime). Se opareste ceapa, se lasa sa stea 5 minute, apoi se curata de coaja. Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se pune untul la incins si se calesc in el cepele si usturoiul. Se presara deasupra faina si se caleste si ea impreuna cu ceapa si usturoiul, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de zarzavat, lapte si smantana (turnate putin cate putin).

Se introduc cartofii in sos si se lasa sa fiarba 20-30 de minute la foc mic (se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda). Se adauga sare, piper, nucsoara si jumatate din salvie si rozmarin (maruntite). Se rastoarna cartofii intr-o forma (vas de yena), se presara cu cascaval ras si se baga la cuptorul incins (170 grade C). Se lasa 25 de minute, pana ce se rumeneste cascavalul.
Se garniseste cu restul de salvie si rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de cartofi cu piept de pui

Budinca de cartofi cu piept de pui

Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Budinca de cartofi

Budinca de cartofi

Se fierb cartofii in coaja,in apa cu sare.Se scurg de apa si se decojesc,apoi se taie felii groase.Se

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi marunti
  • 375 g ceapa (de arpagic)
  • 3 catei de usturoi
  • 75 g unt topit
  • 60 g faina
  • 350 g smantana
  • 350 ml concentrat de legume (apa + Knorr)
  • 350 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • salvie
  • o crenguta de rozmarin
  • 125 g cascaval.
  • (pentru 10 portii)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancarica de cartofi