Se curata cartofii, se spala si se taie in doua sau in patru (in functie de marime). Se opareste ceapa, se lasa sa stea 5 minute, apoi se curata de coaja. Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Se pune untul la incins si se calesc in el cepele si usturoiul. Se presara deasupra faina si se caleste si ea impreuna cu ceapa si usturoiul, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de zarzavat, lapte si smantana (turnate putin cate putin).
Se introduc cartofii in sos si se lasa sa fiarba 20-30 de minute la foc mic (se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda). Se adauga sare, piper, nucsoara si jumatate din salvie si rozmarin (maruntite). Se rastoarna cartofii intr-o forma (vas de yena), se presara cu cascaval ras si se baga la cuptorul incins (170 grade C). Se lasa 25 de minute, pana ce se rumeneste cascavalul.
Se garniseste cu restul de salvie si rozmarin.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii