autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
5 cartofi fierti, decojiti, 300 gr branza rasa, 200 gr smantana, 100 gr cascaval ras, sare dupa gust, ardei rosu taiat felii, cateva ciuperci tocate marunt, 1 ou pentru a lega compozitia, 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pun cartofii decojiti la fiert pentru aprox. 30 de minute.



Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa continuam astfel: cartofii (calzi) se taie cubulete, apoi se amesteca cu branza rasa, 1 ou crud, smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.



Punem amestecul intr-o tava unsa cu ulei. Se fac niste adancituri si se pun cele 4 oua (1/portie).

Adaugam si ciuperci pe portiile celor care iubesc ciupercile. Eu fac 2 portii cu ciuperci si 2 fara.



Se orneaza cu felii de ardei rosu, gustul dulce da o savoare minunata acestui fel de mancare.



In final, se rade cascaval deasupra.



Dam la cuptor cam 30 de minute, la foc mediu.

Se serveste calda.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mic dejun satios

Mic dejun satios

Cartofii se rad pe razatoarea de morcov, se adauga peste ei celelalte ingrediente. Daca iaurtul e

6 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Se curata ceapa si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta

13 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Branzan , 26 martie 2015

    Scrie foarte clar, la al III-lea paragraf, unde se pun cele 4 oua: Se fac niste adancituri si se pun cele 4 oua (1/portie). Cred ca merita incercat!

  • Fara foto

    Vasile Vali , 27 februarie 2015

    Interesant si gustos!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 cartofi fierti
  • decojiti
  • 300 gr branza rasa
  • 200 gr smantana
  • 100 gr cascaval ras
  • sare dupa gust
  • ardei rosu taiat felii
  • cateva ciuperci tocate marunt
  • 1 ou pentru a lega compozitia
  • 4 oua (sau mai multe
  • in functie de cate portii doriti).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci