autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
5 cartofi fierti, decojiti, 300 gr branza rasa, 200 gr smantana, 100 gr cascaval ras, sare dupa gust, ardei rosu taiat felii, cateva ciuperci tocate marunt, 1 ou pentru a lega compozitia, 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pun cartofii decojiti la fiert pentru aprox. 30 de minute.



Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa continuam astfel: cartofii (calzi) se taie cubulete, apoi se amesteca cu branza rasa, 1 ou crud, smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.



Punem amestecul intr-o tava unsa cu ulei. Se fac niste adancituri si se pun cele 4 oua (1/portie).

Adaugam si ciuperci pe portiile celor care iubesc ciupercile. Eu fac 2 portii cu ciuperci si 2 fara.



Se orneaza cu felii de ardei rosu, gustul dulce da o savoare minunata acestui fel de mancare.



In final, se rade cascaval deasupra.



Dam la cuptor cam 30 de minute, la foc mediu.

Se serveste calda.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu spanac si branza sarata

Tarta cu spanac si branza sarata

Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin

36 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Branzan , 26 martie 2015

    Scrie foarte clar, la al III-lea paragraf, unde se pun cele 4 oua: Se fac niste adancituri si se pun cele 4 oua (1/portie). Cred ca merita incercat!

  • Fara foto

    Vasile Vali , 27 februarie 2015

    Interesant si gustos!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 cartofi fierti
  • decojiti
  • 300 gr branza rasa
  • 200 gr smantana
  • 100 gr cascaval ras
  • sare dupa gust
  • ardei rosu taiat felii
  • cateva ciuperci tocate marunt
  • 1 ou pentru a lega compozitia
  • 4 oua (sau mai multe
  • in functie de cate portii doriti).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dal indian- mancare de linte rosie Dal indian- mancare de linte rosie

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat, sare, pudra de curcuma si boiaua

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de varza cu afumatura de porc Ciorba de varza cu afumatura de porc

Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz. Varza nu o tocam fideluta, ci

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Sufleu de dovlecei