Budinca de cartofi cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 gr unt
  • 5 oua
  • 100 gr smantana 15% grasime
  • 200 gr cascaval ras
  • 500 g cartofi
  • 300 g carne de porc sau vita(sau amestec)
  • 1 lingura ulei din samburi de struguri
  • sare,piper,vegeta fara sare
  • cateva frunzulite de menta sau busuioc pentru decor

Mod de preparare

Untul se freaca spuma intr-un castron (cu mixerul) adaugand pe rand galbenusurile, smantana, cascavalul, cartofii fierti fara coaja si trecuti prin sita(sau bagati la blender), sarea necesara, albusurile batute spuma. Carnea taiata in bucati se inabusa in unt,cand este moale, se trece prin masina de tocat (eu o bag la blender). Punem continutul intr-o forma de yenna bine unsa cu unt si se presara cu pesmet.Vom pune un rand, de cartofi,apoi unul de carne, continuandu-se in acest fel. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Se tine la cuptor 35-40 de minute. Budinca se serveste presarata cu cascaval ras si sos de rosii. Se orneaza cu frunze de menta sau busuioc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor