Ingrediente
120 gr unt, 5 oua, 100 gr smantana 15% grasime, 200 gr cascaval ras, 500 g cartofi, 300 g carne de porc sau vita(sau amestec), 1 lingura ulei din samburi de struguri, sare,piper,vegeta fara sare, cateva frunzulite de menta sau busuioc pentru decor
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Untul se freaca spuma intr-un castron (cu mixerul) adaugand pe rand galbenusurile, smantana, cascavalul, cartofii fierti fara coaja si trecuti prin sita(sau bagati la
blender), sarea necesara, albusurile batute spuma. Carnea taiata in bucati se inabusa in unt,cand este moale, se trece prin masina de tocat (eu o bag la
blender). Punem continutul intr-o forma de yenna bine unsa cu unt si se presara cu pesmet.Vom pune un rand, de cartofi,apoi unul de carne, continuandu-se in acest fel. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Se tine la cuptor 35-40 de minute. Budinca se serveste presarata cu cascaval ras si sos de rosii. Se orneaza cu frunze de menta sau busuioc.
Pofta buna!
Comentata de: Varadi Silvia