Budinca de cartofi cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 gr unt
  • 5 oua
  • 100 gr smantana 15% grasime
  • 200 gr cascaval ras
  • 500 g cartofi
  • 300 g carne de porc sau vita(sau amestec)
  • 1 lingura ulei din samburi de struguri
  • sare,piper,vegeta fara sare
  • cateva frunzulite de menta sau busuioc pentru decor

Mod de preparare

Untul se freaca spuma intr-un castron (cu mixerul) adaugand pe rand galbenusurile, smantana, cascavalul, cartofii fierti fara coaja si trecuti prin sita(sau bagati la blender), sarea necesara, albusurile batute spuma. Carnea taiata in bucati se inabusa in unt,cand este moale, se trece prin masina de tocat (eu o bag la blender). Punem continutul intr-o forma de yenna bine unsa cu unt si se presara cu pesmet.Vom pune un rand, de cartofi,apoi unul de carne, continuandu-se in acest fel. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Se tine la cuptor 35-40 de minute. Budinca se serveste presarata cu cascaval ras si sos de rosii. Se orneaza cu frunze de menta sau busuioc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise