Se pune pe foc ciocolata impreuna cu zaharul, 250 ml frisca si 40 g de unt si se lasa sa se incinga, amestecand intruna, pana ce se topesc ciocolata si zaharul, dupa care se incorporeaza ouale si se amesteca bine (cu telul).
Se decupeaza din fiecare felie de paine - dupa ce s-a indepartat coaja - cercuri de marimea formelor de budinca. Se ung formele, se toarna in ele cate 2 linguri cu sos de ciocolata si se aseaza deasupra un cerc de paine. Se imbiba cercul de paine in ciocolata si se umplu formele cu straturi alternative de miez de paine si ciocolata. Se acopera cu folie de aluminiu, care se gaureste in 4 locuri, si se lasa 3 ore sa se patrunda.
Se-ncinge cuptorul la 180gr., se aseaza formele intr-o tava cu apa si se fierb budincile circa 45 de minute la bain-marie. Se rastoarna si se servesc cu restul de frisca batuta (nu foarte tare), in care s-a incorporat miez de vanilie razuit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii