autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budinca de clatite cu creier

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
6-8 clatite, 300 gr creier, 200 gr smantana, 200 ml lapte, 4 linguri de faina, sare, piper, 50 gr unt, 1 lingurita de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se fierbe creierul curatat de cojite in apa cu sare si lamaie. Se scurge, se paseaza usor si se prajeste rapid in 50 ml unt. Deasupra creierului de adauga o pasta obtinuta dintr-o lingura de faina si smanatana. Se amesteca pe aragazul dat la foc mic, pana cand se leaga, condimentandu-se la final cu piper si sare. Intr-un vas yena rotund uns cu unt se aseaza o foaie de clatita care se unge cu 3 - 4 linguri din amestecul obtinut. Se aseaza straturi pana se umple vasul. Deasupra se unge cu sosul alb (Se topesc in unt 3 linguri de faina pana devin nisipoase si se completeaza treptat cu laptele pana devine o crema). Se pune la cuptor la foc mediu pentru 20-30 de minute. Se poate servi calda sau rece, taiata felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de clatite cu creier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pernite cu sunca si masline

Pernite cu sunca si masline

Se taie foaia de placinta in fasii. Feliile de sunca, in doua, la fel si maslinele. Pe fiecare fasie

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Aperitiv cu carne

Aperitiv cu carne

Se orneaza dupa preferinta.

1 vot    1 comentariu
10 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    lia , 08 februarie 2010

    Trebue sa fie foarte bune. Felicitari !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Tare gustoasa este...

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

22 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
ciuperci umplute