autor:

oana chirila

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

BUDINCA DE DOVLECEL

Autor: oana chirila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana chirila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
dovlecel - aproximativ 7oog dupa ce indepartam coaja, 2 linguri faina porumb, 1 lingura faina grau, 3 oua, 5 linguri orez, 50 ml ulei, usturoi, sare si piper, smantana slaba sau iaurt - 200 ml, marar, 300 g branza slaba de vaci, 200g telemea de vaca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp in bucatarie asa ca ne trebuie retete cat mai simple.
Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare. Se adauga 2 oua, 2 linguri malai si 1 lingura faina alba, cele 5 linguri de orez, usturoiul, eu am folosit 4 catei de usturoi, intreaga cantitate de ulei, sare, piper si mararul taiat marunt si bineinteles branza de vaci si telemeaua. Toate se amesteca bine si aici trebuie sa precizez ca in unele retete am vazut ca a fost adaugata si o mica cantitate de apa, pentru ca orezul sa fiarba bine, insa eu am facut reteta asta de multe ori si nu am adaugat apa niciodata considerand ca dovleceii lasa oricum destula si la sfarsit orezul a fost intotdeauna fiert.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, iar compozitia se pune in tava.
Smantana si oul ramas, pentru ca la ingradiente am trecut 3 oua si am folosit doar 2 pana acum, le amestecam bine si le punem pe deasupra budincii, astfel o sa aiba o culoare frumoasa dupa ce o scoatem de la cuptor.
Si cam asta e reteta. Simplu si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCA DE DOVLECEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de dovlecel

Budinca de dovlecel

Dam pe razatoarea mare cascavalul si branza.Spalam si curatam dovleceii,ii taiem rondele si ii vom

27 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Budinci
Paste cu sos picant de vinete

Paste cu sos picant de vinete

Vanata spalata,uscata,se taie cubulete,se pudreaza cu sare si se lasa intr-o sita 10min;se oparesc

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • dovlecel - aproximativ 7oog dupa ce indepartam coaja
  • 2 linguri faina porumb
  • 1 lingura faina grau
  • 3 oua
  • 5 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • usturoi
  • sare si piper
  • smantana slaba sau iaurt - 200 ml
  • marar
  • 300 g branza slaba de vaci
  • 200g telemea de vaca

Raporteaza reteta

Retete
de oana chirila
HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

Reteta este foarte simpla. Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta

15 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe (pere)

Mini tarte cu fructe (pere)

Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati

7 voturi    10 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Chocolate chip cookies (biscuiti cu ciocolata, nuci si alune)

Chocolate chip cookies (biscuiti cu ciocolata, nuci si alune)

Se amesteca untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pana ce capata o consistenta

22 voturi    14 comentarii
30 min
Prajituri

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
SUFLEU DE CONOPIDA