Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp in bucatarie asa ca ne trebuie retete cat mai simple.
Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare. Se adauga 2 oua, 2 linguri malai si 1 lingura faina alba, cele 5 linguri de orez, usturoiul, eu am folosit 4 catei de usturoi, intreaga cantitate de ulei, sare, piper si mararul taiat marunt si bineinteles branza de vaci si telemeaua. Toate se amesteca bine si aici trebuie sa precizez ca in unele retete am vazut ca a fost adaugata si o mica cantitate de apa, pentru ca orezul sa fiarba bine, insa eu am facut reteta asta de multe ori si nu am adaugat apa niciodata considerand ca dovleceii lasa oricum destula si la sfarsit orezul a fost intotdeauna fiert.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, iar compozitia se pune in tava.
Smantana si oul ramas, pentru ca la ingradiente am trecut 3 oua si am folosit doar 2 pana acum, le amestecam bine si le punem pe deasupra budincii, astfel o sa aiba o culoare frumoasa dupa ce o scoatem de la cuptor.
Si cam asta e reteta. Simplu si delicios!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii