Franzela, taiata in felii de 1 cm grosime, se inmoaie in tot laptele rece pina cind il absoarbe; apoi, se adauga galbenusurile, brinza de vaci maruntita bine cu furculita, stafidele care au fost muiate 30 minute cu o lingura de rom, untul topit, faina, gemul de caise si coji de portocale, sarea, vanilia si se amesteca toate bine pina cind se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma, apoi se pune tot zaharul tos si restul de rom si spuma se bate pina cind se intareste din nou.Se amesteca usor cu telul compozitia numai prin rasturnare, si apoi se desarta intr-o cratita de 2 1/2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina si pesmet.Se coace ca si precedentele, cca 30-40 minute, la foc mijlociu.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Se serveste fierbinte, fiind cu brinza, simpla, pudrata cu zahar, sau sosuri dulci.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii