Ouale,zaharul si apa se bat f.bine,sa se ingroase compozitia f.tare;compozitia,cade de pe tel,dar cu greutate.
Punem apoi praful de copt(nu-l sting) si vanilia(pun cca 1/2 lingurita de vanilie pudra);se bate inca o data.
Pe urma se pune grisul,in ploaie,dupa fiecare lingura,mestcind usor,cu o lingura de lemn.
Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu gris,apoi se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 20-25 minute.Apoi se scoate din cuptor si imediat se toarna peste budinca,laptele putin indulcit si vanilat.Nu trebuie sa incalzim laptele,sau sa-l fierbem.Eu pun pentru 1,5 l lapte,cca 10 lingurite de zahar si vanilez dupa gust.
Se mai pune in cuptor putin,sa se absoarbe laptele.
Apoi,se scoate din cuptor;se serveste rece sau caldut.
Se serveste cu dulceata de cirese,sau fara;mie imi place fara.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii