autor:

husni

» » Budinci

Gris imbibat

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2010

Ingrediente
Budinca aceasta imi place de cind eram micao fac des., E o budinca pt.casa.Nu e un dulce f.elegant.Am invatat reteta,de la o matusa., , -5 oua, -10 linguri de zahar, -2 linguri de apa, -1/2 lingurita de praf de copt, -vanilie(dupa gust), -10 linguri de gris, -cca 1 l de lapte sau 1 l si jumatate(eu pun 1,5),putin indulcit si putina vanilie, , Pt cantitatile astea,folosesc o tava de cca 20/30 cmrezulta 12 bucati.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Ouale,zaharul si apa se bat f.bine,sa se ingroase compozitia f.tare;compozitia,cade de pe tel,dar cu greutate.
Punem apoi praful de copt(nu-l sting) si vanilia(pun cca 1/2 lingurita de vanilie pudra);se bate inca o data.
Pe urma se pune grisul,in ploaie,dupa fiecare lingura,mestcind usor,cu o lingura de lemn.
Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu gris,apoi se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 20-25 minute.Apoi se scoate din cuptor si imediat se toarna peste budinca,laptele putin indulcit si vanilat.Nu trebuie sa incalzim laptele,sau sa-l fierbem.Eu pun pentru 1,5 l lapte,cca 10 lingurite de zahar si vanilez dupa gust.
Se mai pune in cuptor putin,sa se absoarbe laptele.
Apoi,se scoate din cuptor;se serveste rece sau caldut.
Se serveste cu dulceata de cirese,sau fara;mie imi place fara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris imbibat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de gris cu fructe

Budinca de gris cu fructe

Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul

21 voturi    11 comentarii
15 min
Budinci
Budinca de ananas

Budinca de ananas

Cele doua tipuri de lapte se pun la incalzit. Ouale se bat cu zahar si amidon si se toarna peste

8 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    ne-ai imbuibat ! ( e de bine )

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Arata bine,o voi pregati si eu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Gustos, aromat!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Am scris,imediat,dupa ce a scrisIoana capsunica,dar n-a aparut,comentariul. Ioana,mi-a placut denumirea,asa ca am schimbat de numirea budincii. Da,Estera Flori, f.gustoasa.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Simpla si gustoasa,merita incercata.

    • Fara foto

      husni , 15 mai 2010

      Imi place denumirea de "gris imbibat",Ioana capsunica ! Cred ca voi schimba.

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Minumata reteta! Imi place. Eu o cunosteam sub denumirea de "gris imbatat"! Arata senzational!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Ce frumos ati comentat,reteta !Multumesc ! Intr-adevar,e o reteta simpla si buna;si de criza.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Simpla si gustoasa! O sa incerc si eu.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      F.simpla si buna!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Ce frumos prezinti Husni ?, se vede ca pui suflet in toate. Am salvat reteta, sa stii !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un deliciu!( eu il stiu sub numele de coc de gris; mama mea il facea cu lapte si vanilie sau cu lapte cu cacao). Multumesc de faptul ca mi-ai adus aminte de reteta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un desert super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Chiar mi-ai facut pofta...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte buna!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Minunat acest desert!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Mie imi place f. mult desertul asta, simplu dar delicios!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un desert usor si gustos.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte bun !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Tare bun este Camy!excelent dupa cina,place tuturor!felicitari stelute

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Budinca aceasta imi place de cind eram micao fac des.
  • E o budinca pt.casa.Nu e un dulce f.elegant.Am invatat reteta,de la o matusa.
  • -5 oua
  • -10 linguri de zahar
  • -2 linguri de apa
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • -vanilie(dupa gust)
  • -10 linguri de gris
  • -cca 1 l de lapte sau 1 l si jumatate(eu pun 1,5),putin indulcit si putina vanilie
  • Pt cantitatile astea,folosesc o tava de cca 20/30 cmrezulta 12 bucati.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

ne-ai imbuibat ! ( e de bine )

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budincute de iaurt