Gris imbibat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gris imbibat

Ingrediente

  • Budinca aceasta imi place de cind eram mica;o fac des.
  • E o budinca pt.casa.Nu e un dulce f.elegant.Am invatat reteta,de la o matusa.
  • -5 oua
  • -10 linguri de zahar
  • -2 linguri de apa
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • -vanilie(dupa gust)
  • -10 linguri de gris
  • -cca 1 l de lapte sau 1 l si jumatate(eu pun 1,5),putin indulcit si putina vanilie
  • Pt cantitatile astea,folosesc o tava de cca 20/30 cm;rezulta 12 bucati.

Mod de preparare

Ouale,zaharul si apa se bat f.bine,sa se ingroase compozitia f.tare;compozitia,cade de pe tel,dar cu greutate.

Punem apoi praful de copt(nu-l sting) si vanilia(pun cca 1/2 lingurita de vanilie pudra);se bate inca o data.

Pe urma se pune grisul,in ploaie,dupa fiecare lingura,mestcind usor,cu o lingura de lemn.

Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu gris,apoi se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 20-25 minute.Apoi se scoate din cuptor si imediat se toarna peste budinca,laptele putin indulcit si vanilat.Nu trebuie sa incalzim laptele,sau sa-l fierbem.Eu pun pentru 1,5 l lapte,cca 10 lingurite de zahar si vanilez dupa gust.

Se mai pune in cuptor putin,sa se absoarbe laptele.

Apoi,se scoate din cuptor;se serveste rece sau caldut.

Se serveste cu dulceata de cirese,sau fara;mie imi place fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise