Blatul
Se bat spuma albusurile cu un pahar de zahar tos , apoi se adauga galbenusurile se amesteca usor si se toarna in ploaie grisul.
Tava de tort sau un alt vas rotund se unge cu ulei se tapeteaza cu gris apoi se toarna usor compozitia se introduce in cuptorul deja incalzit unde se va lasa 30 - 45 minute la temperatura medie.
Se scoate blatul din cuptor si se va insiropa .
Siropul
Dintr-un l de lapte , o cana de zahar tos si 2 plicuri de zahar vanilat se va prepara siropul .Toate ingredientele se vor pune intr-un vas pe foc pana clocoteste. Cu acest sirop fierbinte se va insiropa blatul .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii