Budinca de gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Budinca de gris

Ingrediente

  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 2-3 linguri cu zahar(depinde cat de dulce doriti sa fie budinca)
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa.Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.Adaugam zaharul vanilat,coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de vanilie.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Tapetam o forma(eu am folosit un vas de yena) cu unt si turnam compozitia de mai sus.Dam la cuptor,(pe care l-am preincalzit in prealabil) si tinem circa 40 de min.

Intre timp preparam siropul:amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste.

Cand budinca este gata facuta(facem testul scobitorii) o scoatem din cuptor ,o lasam in vasul ei si turnam peste ea,treptat.,siropul de mai sus .Cand budinca va absorbi tot siropul ,lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider.

Este de preferat sa stea la frigider de pe o zi pe alta .Am presarat deasupra bombonele de ciocolata,

apoi am taiat si apoi....am mancat............pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise