autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Budinca de gris

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Ingrediente
8 linguri cu gris, 1 lingura cu pesmet, 6 oua, 6 linguri cu zahar, 2 pliculete cu zahar vanilat, esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie, unt pentru uns forma, Pentru sirop, 1 l lapte, 2-3 linguri cu zahar(depinde cat de dulce doriti sa fie budinca), zeama de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

73 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa.Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.Adaugam zaharul vanilat,coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de vanilie.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Tapetam o forma(eu am folosit un vas de yena) cu unt si turnam compozitia de mai sus.Dam la cuptor,(pe care l-am preincalzit in prealabil) si tinem circa 40 de min.
Intre timp preparam siropul:amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste.
Cand budinca este gata facuta(facem testul scobitorii) o scoatem din cuptor ,o lasam in vasul ei si turnam peste ea,treptat.,siropul de mai sus .Cand budinca va absorbi tot siropul ,lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider.

Este de preferat sa stea la frigider de pe o zi pe alta .Am presarat deasupra bombonele de ciocolata,
apoi am taiat si apoi....am mancat............pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de gris

Budinca de gris

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam

24 voturi    9 comentarii
25 min
Budinci
Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe

15 voturi    7 comentarii
45 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iuliana , 06 iulie 2016

    Va rog sa imi spuneti daca mai trebuie bagat la cuptor si siropul dupa ce il turnam peste budinca .. Multumesc

  • Fara foto

    Nicolae , 12 martie 2016

    Serios? Ceva lipseste in aceașta reteta. ""

  • Fara foto

    Andreea , 25 aprilie 2015

    Am facut azi, urmand instructiunile pas cu pas. Nu recomand, laptele s—a branzit si nici gustul nu e grozav :(

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 mai 2014

      Daca cititi mai jos ,raspunsul meu este dat cu mult timp in urma......."siropul se face la foc mic si nu se fierbe ci doar se da in cateva clocote"..........in acest fel nu se branzeste! .Si daca v-eti proceda cum am facut eu nu v-eti da gres.

    • Fara foto

      Diana David , 23 mai 2014

      Poate coaja de lamaie?!

    • Fara foto

      Manuela Popovici , 22 mai 2014

      zeama de lamaie si coaja rasa se pot pune in compozitie si rezultatul este la fel de bun

    • Fara foto

      manuela popovici , 22 mai 2014

      se poate pune dosr coaja de lamaie datìr nu un lapte ci in restul compozitiei si este la fel de buna

    • Fara foto

      Mihaela Apostolescu , 22 mai 2014

      WOW, ce apetisanta e !!!!!!!

    • Fara foto

      Teodora Voicu , 22 mai 2014

      Reteta reuseste si nu-i musai sa pui zeama de lamaie, e suficient zaharul vanilinat dar 4 pliculete si astea puse in lapte! Si ATENTIE cu vasul de yena, daca laptele nu are aceeasi temperatura cu budinca, risti sa imprastii totul pe pereti !!!!

    • Fara foto

      Murvai Magda , 22 mai 2014

      a reusit la cineva reteta?

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 22 februarie 2014

      asta sigur am so fac si eu...............arata bine vedem si gustul...........

    • Fara foto

      Dinica Paula , 04 februarie 2014

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Fara foto

      Doina Burcioiu , 04 februarie 2014

      bun

    • Fara foto

      Elena Balaceanu , 04 februarie 2014

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Fara foto

      Niko Dobre , 04 februarie 2014

      Heiii d-na Maria Mihalache!

    • Fara foto

      Paula Iordanescu , 04 februarie 2014

      LAPTE CU LAMAIE?

    • Fara foto

      Dinica Paula , 13 ianuarie 2014

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Fara foto

      Adriana Objelean , 13 ianuarie 2014

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Fara foto

      Dinica Paula , 13 ianuarie 2014

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Fara foto

      Adriana Objelean , 13 ianuarie 2014

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Marcela_ela

      Marcela_ela (Bucatar) , 13 ianuarie 2014

      e o reteta pe care o facea mama in copilaria mea !super nu mai stiam cum .....

    • Fara foto

      Dinica Paula , 13 ianuarie 2014

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Fara foto

      Marilena Dorina Teutes , 13 ianuarie 2014

      Delicios :D

    • Fara foto

      ianca , 05 noiembrie 2013

      buna rau de tot, am incercat-o

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      multumesc Susu!

    • Fara foto

      Mihalache Maria , 28 octombrie 2013

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Fara foto

      Mihalache Maria , 28 octombrie 2013

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • Fara foto

      Mihalache Maria , 28 octombrie 2013

      Da, mi-a reusit si e un deliciu, dar am facut cum am scris mai jos... adica, zeama si coaja de lamaie le-am adaugat in compozitia de gris, iar laptele l-am fiert doar cu zaharul, ca sa n-am surpriza ca se branzeste. Si nu e necesara zeama de la o lamaie intreaga, e suficient de la o jumatate de lamaie, ca sa nu fie prea acrisoara budinca.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      Ella si Rodica.............siropul se face la foc mic si nu se fierbe ci doar se da in cateva clocote..........in acest fel nu se branzeste!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      merita incercata Alexandra Marinescu!

    • Fara foto

      Mosneag Ela Andrei , 28 octombrie 2013

      vreau reteta

    • Fara foto

      Cristina Gya , 28 octombrie 2013

      o sa, fac si ieu

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

      minunat

    • Fara foto

      Rodica Red , 25 octombrie 2013

      aceeasi nedumerire ca Ella ?????

    • Fara foto

      Ella Radulescu , 25 octombrie 2013

      Pai la sirop am si eu o nelamurire: cum sa amestecam laptele cu zeama de lamaie si sa punem la foc? In acest caz nu se branzeste laptele?????

    • Fara foto

      Alexandra Mateescu , 25 octombrie 2013

      cred ca este foarte gustoasa o sa fac si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

73 voturi

Ingrediente

  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 2-3 linguri cu zahar(depinde cat de dulce doriti sa fie budinca)
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

iuliana

Va rog sa imi spuneti daca mai trebuie bagat la cuptor si siropul dupa ce il turnam peste budinca .. Multumesc

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu branza si mere