autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca de gris cu gem

Autor: NICOLETA PAVEL (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA PAVEL (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2008

Ingrediente
6 oua, 1 cana zahar, 1 cana gris, mirodenii, gem sau sirop de fructe, lapte 1 litru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se amesteca cu albusurile batute spuma. Se adauga grisul in ploaie si se pune la cuptor. Cand este rumenita se scoate din cuptor si se toarna imediat laptele fierbinte peste budinca. Se lasa sa absoarba bine laptele, iar apoi se poate pune deasupra dulceata sau sirop de fructe. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Harisi-prajitura arabeasca

Harisi-prajitura arabeasca

Se amesteca toate ingredientele pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat cea de chec. Se lasa

9 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana gris
  • mirodenii
  • gem sau sirop de fructe
  • lapte 1 litru

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu gem si nuca