autor:

Adriana K.D.

» » Budinci

Budinca de gris cu mere

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
150 g gris, 2 oua, 1 budinca de vanilie, 200 g zahar, 1 l lapte, 2-4 mere, 1 zahar vanilat, nucsoara/ coaja rasa de la o portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

58 voturi

Mod de preparare

Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilat si coaja de la o portocala/nucsoara.Cand incepe sa fiarba se lasa la foc mic si se pune in ploaie grisul, se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase , dar nu prea tare.Se lasa la rece aroximativ 10 min.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic unde se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine, iar compozitia obtinuta se amesteca cu grisul.Albusurile de bat spuma impreuna cu 100 g de zahar, apoi se adauga peste gris, iar in final iese un " terci " :)
Intr-o oala se pun 100 g zahar unde se pune la caramelizat, cand e caramelizat se lasa la rece apoi se aseaza felii de mere, iar peste ele se toarna " terciul " obtinut anterior.
Se baga la cuptor la foc mic pt 45 de minute.
Budinca obtinuta se scoate dupa ce s-a racit complect, intorcandu-se oala cu susul in jos.
Se poate orna cu frisca.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de gris cu mere la slow cooker Crock-Pot

Budinca de gris cu mere la slow cooker Crock-Pot

Curatati merele si taiati-le felii. Ungeti vasul de ceramica al aparatului Crock-Pot un margarina

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Slow Cooking
Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe

15 voturi    7 comentarii
45 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Crisan Larsa-Elena , 12 iunie 2017

    O sa o incerc si eu...maine.

  • Fara foto

    Mirela , 05 iulie 2016

    Arată super!!!!

  • Fara foto

    Elena Fustei , 09 septembrie 2015

    o sa incerc arata ff bine.

    • Fara foto

      Natalita Jalba , 06 mai 2015

      o sa incerc maine fak budinca cu mere

    • Fara foto

      Cornelia Cealacu , 10 octombrie 2014

      O sa incerc aceasta reteta !

    • Fara foto

      Mircea Cuţic , 18 mai 2014

      wow, mie foameeeeeeeee!

    • Fara foto

      Milica Trandafir , 18 mai 2014

      arata foarte bine e gustoasa!

    • Fara foto

      Ilie Marioara , 13 mai 2014

      Arata bine trebuie incercata.

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 13 mai 2014

      trebuie sa fie bun! merita incercat!

    • Fara foto

      Loredana Spoiala , 12 mai 2014

      bunaaaaaaaaaaaaaaa................

    • Fara foto

      Carmen , 07 octombrie 2013

      Am facut si eu budinca de gris cu mere ,e foarte buna.Mi-a iesit exact ca in poza ptr.ca am rasturnat-o doar cand e rece.

    • Fara foto

      VERONICA , 17 iulie 2013

      Foarte buna si aromata (mai ales rece...), dar la fel am patit si eu. Am rasturnat budinca cu grija imediat ce am oprit cuptorul (am pus un platou pe gura cratitei si am rasturnat, apoi am batut cu o lingura de lemn sa ajut marul sa se desprinda-asa procedez la tortul caramel cu mere). Tot marul a ramas lipit pe fundul tavii. Am caramelizat chiar mai mult zahar (pentru ca am folosit o cratita mai mare, cam de 26 cm) si asta ar fi trebuit sa ajute la desprindere. Feliile de mar au fost cam de 1 cm grosime, dese. Am observat totusi ca o parte din budinca a ajuns pe fund si posibil ca aceasta sa nu fi lasat marul sa se desprinda. Tu cum ai procedat de arata asa bine? Copiii mei au mancat cu multa placere, dar vroiam sa fie si mai estetica pt ei...Asteptam un raspuns sau cel putin o parere. Multumesc.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Adriana KD ?, nu !!!!!, Adriana OK? Daaaaaaa

    • Fara foto

      m0ndream (Bucatar) , 06 iulie 2012

      Am facut reteta, si ceva nu mi-a iesit.. Adica atunci cand am rasturnat budinca scoasa din cuptor, totul s-a imprastiat... Nu stiu ce trebuia sa fac ca sa arate cum e in poza, trebuia sa astept totul sa se raceasca, dar nu se intareste zaharul caramelizat? Sau trebuia compozitia sa o fac mai tare? Si de asemenea cand am scos din cuptor nu ajunsese caramelul sus ca in poza ci ramasese tot jos.. Eu sunt foarte incepatoare in gatit si de aceea pun asa multe intrebari, am crezut ca o sa reusesc sa arate asa frumos dar mi-a iesit ceva imprastiat pe o tava :) dar foarte bun la gust

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2012

      o sa incerc si eu, abia astept, arata foarte bine!!!! felicitari

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Pare foarte gustoasa reteta ta. O voi incerca!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Am salvat reteta si am s-o incerc neaparat. Imi place yumi,yumi. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

58 voturi

Ingrediente

  • 150 g gris
  • 2 oua
  • 1 budinca de vanilie
  • 200 g zahar
  • 1 l lapte
  • 2-4 mere
  • 1 zahar vanilat
  • nucsoara/ coaja rasa de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Crisan Larsa-Elena

O sa o incerc si eu...maine.

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de paste cu cas si sunca de vita