Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu gris si se da la cuptor 20-25 de minute pana ce e coapta bine.
Intre timp se fierbe vinul cu 2-3 lingurite de zahar, un pliculet de zahar vanilinat, un baton de scotisoara si 3-4 cuisoare.
Cand e gata blatul se insiropeaza bine bine cu vinul fiert cu ajutorul unui polonic, apoi se mai lasa cateva minute in cuptorul stins.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii