Reteta postata pe: 06 aprilie 2009
Ingrediente
5 oua, 1 cana de zahar, o cana de gris (cana de 250 ml)., 1 litru de vin (eu folosesc demisec de obicei), 2-3 linguri de zahar, 1 zahar vanilinat, un baton de scortisoara, 3-4 cuisoare.
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu gris si se da la cuptor 20-25 de minute pana ce e coapta bine.
Intre timp se fierbe vinul cu 2-3 lingurite de zahar, un pliculet de zahar vanilinat, un baton de scotisoara si 3-4 cuisoare.
Cand e gata blatul se insiropeaza bine bine cu vinul fiert cu ajutorul unui polonic, apoi se mai lasa cateva minute in cuptorul stins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu vin" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
nasea alina (Chef de cuisine) , 06 mai 2009
Arata foarte bine; 1l de vin?!