autor:

» » Budinci

Budinca de macaroane cu carne si sos

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 600 g carne de vaci, 100 g suc de rosii, 100 ml ulei, 500 g branza de vaci proaspata, 200 g cascaval, 5 oua, 500 g macaroane, 200 g unt, 500 g sos bechamel, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati si se trece prin masina de tocat apoi se asaza intr-o tava cu ulei si se introduce la cuptor, adaugindu-se si condimentele. Se menţine la cuptor cca 30 minute. Se raceste si se trece din nou prin masina de tocat, apoi se adauga 2 oua batute spuma, sucul de rosii si se amesteca componentele verificind gustul. Macaroanele se fierb in apa clocotita cu sare, se spala in apa rece, se scurg, se amesteca cu 3 oua, brinza de vaci, 1/2 din cantitatea de cascaval si 1/2 din sosul bechamel. Se amesteca usor componentele si se asaza intr-o tava unsa cu unt, alternind un strat de macaroane, apoi unul cu carnea si iarasi macaroane. Se finiseaza suprafata, se adauga restul de sos si cascaval ras. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare, cca 30 minute. Cind este gata, se scoate si se portioneaza, servindu-se calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de macaroane cu carne si sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Crema dubla

Crema dubla

Mmmmm!!..ciocolata, vanilie şi fructe…Ce combinaţie mai bună ți-ai putea dori? Spălăm

2 voturi    0 comentarii
25 min
Budinci
Sarlota cu mandarine, crema de branza si frisca

Sarlota cu mandarine, crema de branza si frisca

Combinatia dintre crema de branza, mandarine si frisca este super. Un desert usor de facut si foarte

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 600 g carne de vaci
  • 100 g suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 200 g cascaval
  • 5 oua
  • 500 g macaroane
  • 200 g unt
  • 500 g sos bechamel
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

8 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

4 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Nopti libaneze(specific arab)