Budinca de macaroane cu sunca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g macaroane,
  • 150 g sunca de Praga,
  • 200 g parmezan sau cascaval,
  • 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce),
  • 3 galbenusuri,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele \"al dente\", in apa cu sare. Se taie sunca felii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca sau smantana cu galbenusurile si jumatate din branza rasa, se adauga fasiile de sunca si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. In compozitia astfel preparata, se incorporeaza macaroanele fierte si scurse, apoi se rastoarna intr-o forma de budinca (termorezistenta) si se presara cu restul de cascaval. Se baga la cuptorul incins la 200°C si se coace, pana ce s-a rumenit frumos. Se serveste imediat.

Reteta \"internationala\": La Hollywood, la restaurantul \"Mimosa\" (frecventat de actori), aceasta budinca - mancarea preferata a lui Hugh Grant - se prepara dupa o reteta \"internationala\": macaroanele si compozitia cu oua, sunca si cascaval, se asaza straturi-straturi, ca un sandvis american urias.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc