autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de mamaliga cu sos de carne

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Mamaliga - 200 g malai grisat, 10 frunze uscate de salvie, 50 g cascaval ras. Sosul de carne - 1 legatura de legume pentru supa, 2 catei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 500 g carne tocata (amestec), piper macinat, 100 ml vin rosu sec, o conserva de rosii decojite (400 g), 1 legatura de cimbru, paprika dulce, grasime pentru forma, 100 g telemea., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Mamaliga - Se pune la fiert o jumatate de litru de apa cu o jumatate de lingurita de sare. Cand fierbe, se trage vasul pe flacara mica si se toarna malaiul in ploaie, amestecand intruna cu telul sau cu un facalet. Se lasa sa fiarba 5 minute. Se faramiteaza bine frunzele de salvie si se baga in mamaliga, impreuna cu cascavalul ras. Se amesteca bine, apoi se varsa mamaliga intr-un castron clatit cu apa. Se lasa sa se raceasca. Sosul de carne - Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Se incinge uleiul si se pune carnea tocata la prajit pana se rumeneste. Se gusta de sare si de piper. Intr-o alta tigaie, se calesc zarzavaturile si usturoiul. Se amesteca carnea tocata, vinul si rosiile presate cu furculita, se adauga legumele calite si usturoiul, se pune putina apa si se lasa sa fiarba pe flacara mica cca 5 minute. Se adauga firisoarele de cimbru, sarea, piperul, paprika dulce (un varf de cutit). Se scoate mamaliga din forma si se taie in felii groase de 1 cm. Se asaza in randuri, intr-un vas rezistent la foc si uns cu grasime. Deasupra se toarna sosul de carne si se adauga telemeaua taiata in bucatele (sau cascaval). Se baga la cuptor (treapta 3) timp de 25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mamaliga cu sos de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu carnita de porc la cuptor

Cartofi cu carnita de porc la cuptor

Cateva bucati de carnita de porc, codimentate cu de toate, stropite cu ulei de masline si cateva

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
DROB

DROB

Carnea tocata se caleste in putin ulei cu sare si piper. Ficatelul se fierbe cu putina sare. Dupa

8 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Mamaliga - 200 g malai grisat
  • 10 frunze uscate de salvie
  • 50 g cascaval ras. Sosul de carne - 1 legatura de legume pentru supa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de untdelemn
  • 500 g carne tocata (amestec)
  • piper macinat
  • 100 ml vin rosu sec
  • o conserva de rosii decojite (400 g)
  • 1 legatura de cimbru
  • paprika dulce
  • grasime pentru forma
  • 100 g telemea.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor