autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de mamaliga cu sos de carne

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Mamaliga - 200 g malai grisat, 10 frunze uscate de salvie, 50 g cascaval ras. Sosul de carne - 1 legatura de legume pentru supa, 2 catei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 500 g carne tocata (amestec), piper macinat, 100 ml vin rosu sec, o conserva de rosii decojite (400 g), 1 legatura de cimbru, paprika dulce, grasime pentru forma, 100 g telemea., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Mamaliga - Se pune la fiert o jumatate de litru de apa cu o jumatate de lingurita de sare. Cand fierbe, se trage vasul pe flacara mica si se toarna malaiul in ploaie, amestecand intruna cu telul sau cu un facalet. Se lasa sa fiarba 5 minute. Se faramiteaza bine frunzele de salvie si se baga in mamaliga, impreuna cu cascavalul ras. Se amesteca bine, apoi se varsa mamaliga intr-un castron clatit cu apa. Se lasa sa se raceasca. Sosul de carne - Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Se incinge uleiul si se pune carnea tocata la prajit pana se rumeneste. Se gusta de sare si de piper. Intr-o alta tigaie, se calesc zarzavaturile si usturoiul. Se amesteca carnea tocata, vinul si rosiile presate cu furculita, se adauga legumele calite si usturoiul, se pune putina apa si se lasa sa fiarba pe flacara mica cca 5 minute. Se adauga firisoarele de cimbru, sarea, piperul, paprika dulce (un varf de cutit). Se scoate mamaliga din forma si se taie in felii groase de 1 cm. Se asaza in randuri, intr-un vas rezistent la foc si uns cu grasime. Deasupra se toarna sosul de carne si se adauga telemeaua taiata in bucatele (sau cascaval). Se baga la cuptor (treapta 3) timp de 25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mamaliga cu sos de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui umplut cu legume si kaiser

Pui umplut cu legume si kaiser

Puiul se spala si s sterge cu un servet. Cartofii, morcovii se curata si se taie rondele, se pune

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui pe sare la cuptor

Pui pe sare la cuptor

Daca este necesar, se parleste puiul, apoi se spala, se "desface" pe piept. In tava aragazului,

27 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Mamaliga - 200 g malai grisat
  • 10 frunze uscate de salvie
  • 50 g cascaval ras. Sosul de carne - 1 legatura de legume pentru supa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de untdelemn
  • 500 g carne tocata (amestec)
  • piper macinat
  • 100 ml vin rosu sec
  • o conserva de rosii decojite (400 g)
  • 1 legatura de cimbru
  • paprika dulce
  • grasime pentru forma
  • 100 g telemea.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui picant cu ciuperci