Ingrediente
6 mere mari verzi curatate si date pe razatoare, 3/4 pahar de zahar, 3/4 pahar de gris, putina sare, 3 oua intregi, 1/2 lingurita de scortisoara, coaja si suc de lamaie, 50 gr stafide, 50 gr de nuci taiate bucatele mici, 2 linguri de dulceata de visine sau trandafir, nu-i obligatoriu, dar daca adaugati dulceata coboriti din cantitatea de zahar in loc de 3/4 numai 1/2 pahar zahar, unt pentru uns tava, 2 linguri de miere de albine
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Merele rase le stropsc cu lamaie si coaja de lamaie rasa zahar si scortisoara.
Intr-un bol bat putin ouale dupa care adaug merele scurse bine de zeama adaug nucile, stafidele si grisul si amestec bine ca compozitia sa fie omogena. Adaug si dulceata si mai amestecam putin.
Tava de copt opun deasupra unei flacari mici si adaug unt si 2 linguri de miere si intindem compozitia pe toata suprafata tavii dupa care torn compozitia in tava si nivelam marginile. O dau la copt la 180 de grade cuptorul incalzit dinainte si o coc aproape 3/4 de ora sau pina se rumeneste frumos.
Iese foarte gustos si deosebit si este destul de dietetic.