Se fierbe orezul in apa multa( 1 parte orez- 3 parti apa)cu sare, piper, vegeta...eu am pus si un cub de pui.
Dupa ce a fiert, se strecoara si se amesteca cu 2-3 oua batute (initial, am pus 2 oua-ca in poza, dar in final, am mai adaugat un ou) si cu cascaval ras, cat va lasa inima :). Pe mine m-ar fi lasat mult mai mult dar baietii mei nu se omoara dupa cascaval :P.
Tava am tapetat-o cu unt (eu am taiat untul cu cutitul si l-am pus bucati si a iesit atat de pufoasa budinca si rumena...apoi am pus orezul amestecat cu cascaval si oua...si am dat la cuptor vasul...pana s-a rumenit.
Ficatelul se taie bucatele, ciupercile (puteti pune mai multe daca vreti) se macina.
Cepele se toaca marunt si se pun la calit, in tigaie, cu ulei destul. Eu am mai pus si o lingura mare de tocana de-a mea, ce seamana cu un ketchup, cu mult ardei si gogosar .Apoi am adaugat ficateii si ciupercile maruntite.Se amesteca bine si se mai lasa 5 min.
Acum, se toarna sosul cu ficatei peste compozitia coapta de orez si se mai da la cuptor, vreo 10 min.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii