autor:

iuliana tarnoveanu

» » Budinci

Budinca de orez cu mere

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1l lapte, 500g orez, 150g zahar, 50g margarina, coaja de lamiie, 3oua, 4-5 mere

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Se pregateste orez cu lapte cind s-a racit se aduga ouale,coaja rasa de lamiie.Se tapeteaza vasul cu margarina asezindu-se un strat de orez ,un strat de mere feliate iar ultimul de orez.Se introduce la cuptor la foc potrivit 40\'-45\'.Se serveste rece cu diverse souri ,siropuri etc.de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere

Am fiert o cana de orez (aproximativ 250 g ) in 2,5 cani cu lapte (de regula masor orezul si laptele

18 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Budinci
Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere

- Se spala orezul in 2-3 ape, se scurge bine si se pune la fiert in apa curata, care sa il acopere

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Am pus si scortisoara si vanilie si nuca de cocos. In loc de margarina am preferat untul si a iesit o budinca foarte buna pe care am decorat-o cu sirop de visine.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Tarnoveanu , 09 februarie 2014

    Ma bucur pentru testarea retetei mele de "budinca de orez cu mere"Emadina,si sper sa placa tuturor celor care o vor face !Succes si pofta buna!

  • Fara foto

    Aurelia Marcu , 08 februarie 2014

    delicios!!!!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    pofta buna copii !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      daca tapetam vasul cu zahar caramel are un gust foarte bun cui ii place binenteles

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Imi e greu sa inteleg ca nu se stie a face orezul cu lapte?!!!!! E logic.Zaharul se pune cind pregatesti orezul cu lapte.Unele persoane nu pun deloc zahar.Ce este ne neinteles????????!!!!!!!!!!! Budinca aceasta este foarte buna si sanatoasa ,daca o veti prepara veti vedea rezultatul adevarat.Cred ca v-am lamurit .Daca nu sunteti multumita de rarspuns ,draga Loredana poti sa-mi transmiti un mesaj .

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Imi e greu sa inteleg ca nu se stie a face orezul cu lapte?!!!!! E logic.Zaharul se pune cind pregatesti orezul cu lapte.Unele persoane nu pun deloc zahar.Ce este ne neinteles????????!!!!!!!!!!! Budinca aceasta este foarte buna si sanatoasa ,daca o veti prepara veti vedea rezultatul adevarat.Cred ca v-am lamurit .Daca nu sunteti multumita de rarspuns ,draga Loredana poti sa-mi transmiti un mesaj .

    • Fara foto

      Mada (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Zaharul se pune in orezul cu lapte , de aceea doamna nu a considerat ca trebuie sa mai scrie de zahar, cine a mai facut orez cu lapte stie cum se pregateste acesta.Interesanta idee.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Arata foarte bine.Felicitari!

    • Fara foto

      loredana , 04 mai 2009

      Si Zaharul la ce am sa mi-l folosesc la "bors" ? Il pun si in orez si in mere ? Sau numai in orez ? Sau nu il mai pun, important e sa il am in casa, asa ca scrie pe reteta ...scrieti si voi reteta cum trebuie, adica daca scrieti ca trebuie si "casraveti" scrieti si cind se pun in reteta nu numai ca trebuie sa ai am in casa =))

    • Fara foto

      mirela81 (Bucatar) , 14 aprilie 2009

      Chiar daca gatesc de vreo 5 ani nu am facut niciodata acest fel de budinca dar mi-a lasat 'gura apa' numai cand am citit reteta asa ca o s-o incerc si eu sigur

    • Schiopu Simona

      Schiopu Simona (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      E grozava si am facut-o nu o data!!!!!!!!!

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Buna idee, merita incercata.

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 18 martie 2009

      Foarte simpla si de efect reteta. O sa incerc si varianta ta, dar o sa pun si putina scortisoara in compozitie, merge bine cu mere si cu orez cu lapte !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1l lapte
  • 500g orez
  • 150g zahar
  • 50g margarina
  • coaja de lamiie
  • 3oua
  • 4-5 mere

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

pofta buna copii !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Paste cu brinza si mere