budinca de paste cu branza si merisor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
budinca de paste cu branza si merisor

Ingrediente

  • 500 gr paste penne
  • 500 gr. branza telemea dulce
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. crema de branza
  • 100 gr. smantana
  • 250 gr. merisor confiat
  • 8 buc. oua
  • 300 gr. zahar tos
  • 100 gr. zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 10 ml esenta vanilie
  • coja de la o lamaie mare
  • hartie de copt.

Mod de preparare

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se pun in strecuratoare.

Branza telemea dulce se da pe razatoare.

Separat, intr-un bol mare, se bat ouale spuma, se adauga zaharul tos, 2 plicuri de zaharul vanilinat, si se bate in continuare aproximativ 3 minute, apoi, se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, merisorul confiat si branza data pe razatoare.

Intr-un bol se amesteca cu telul crema de branza, smantana, mascarpone, zaharul pudra, 1 plic zahar vanilinat si coaja de lamaie.

Intr-o tava mai inalta se aseaza hartia de copt, apoi, se adauga compozitia de paste cu branza, merisor si oua, peste aceasta compozitie se toarna crema de branza cu mascarpone, smantana si coja de lamaie.

Se pune in cuptor, incins in prealabil la 170-180 grade, se lasa la copt aproximativ 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor