budinca de paste cu branza si merisor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
budinca de paste cu branza si merisor

Ingrediente

  • 500 gr paste penne
  • 500 gr. branza telemea dulce
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. crema de branza
  • 100 gr. smantana
  • 250 gr. merisor confiat
  • 8 buc. oua
  • 300 gr. zahar tos
  • 100 gr. zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 10 ml esenta vanilie
  • coja de la o lamaie mare
  • hartie de copt.

Mod de preparare

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se pun in strecuratoare.

Branza telemea dulce se da pe razatoare.

Separat, intr-un bol mare, se bat ouale spuma, se adauga zaharul tos, 2 plicuri de zaharul vanilinat, si se bate in continuare aproximativ 3 minute, apoi, se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, merisorul confiat si branza data pe razatoare.

Intr-un bol se amesteca cu telul crema de branza, smantana, mascarpone, zaharul pudra, 1 plic zahar vanilinat si coaja de lamaie.

Intr-o tava mai inalta se aseaza hartia de copt, apoi, se adauga compozitia de paste cu branza, merisor si oua, peste aceasta compozitie se toarna crema de branza cu mascarpone, smantana si coja de lamaie.

Se pune in cuptor, incins in prealabil la 170-180 grade, se lasa la copt aproximativ 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise