autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca de ricotta, mere si ovaz

Autor: danona (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danona (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Ingrediente
200 g fulgi de ovaz, 250-300 ml lapte, 3 mere decojite, 3 oua intregi, 2 cutii ricotta (total 400g), coaja rasa de la 1/2 lamaie, esenta de vanilie, indulcitor (se poate folosi: fructoza, esenta de stevie, miere), 1 praf de scortisoara, , ----- optional mai puteti adauga 1 pumn sanatos de stafide, seminte de amaranth, quinoa....toate strecurate pe acolo...cei mici nici nu o sa stie...hi hi, ----- tot optional, mai ales daca aveti musafiri mofturosi, care nu se impaca nici cu ovazul, nici cu hrisca, puteti strecura bucatele mici de ciocolata 85% cacao

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Ovazul se pune la inmuiat in laptele incalzit 10 min (pana incorporeaza tot laptele).
2.Merele se decojesc si se taie in 8 feliute subtiri, scotand cotorul. Se tapeteaza o tava de iena cu feliile de mere pe care se poate presara putin zahar si se baga in cuptor la copt.
3.Intre timp ouale se bat spuma cu mixerul si se amesteca cu: coaja de lamaie, esenta de vanilie, scortisoara, branza proaspata de vaci si indulcitorul. Indulcitorul se adauga dupa gust.
Dupa ce laptele a fost complet absorbit de ovaz (surplusul de lapte se poate strecura si se arunca), ovazul se amesteca cu branza si ouale. Toata combinatia se toarna in tava de iena, se amesteca cu merele coapte si se baga la cuptor foc mediu spre mic, aprox. 30 min. E gata cand se intareste si se poate taia cu cutitul. Daca ai impresia ca se coloreaza prea repede, sau se face o crusta maronie poti acoperi cu staniol pana e gata. Eu am noroc de un cuptor electric foarte bun care coace uniform si nu arde deloc.

vezi versiunea cu Hrisca:
http://mucosulmofturos.blogspot.com/search/label/ovaz
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ricotta, mere si ovaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere

Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust

28 voturi    17 comentarii
40 min
Budinci
Penne cu branza si smantana

Penne cu branza si smantana

Se pune apa cu sare si un pic de ulei, la fiert, iar la primul clocot se pun pastele. Se lasa pastele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g fulgi de ovaz
  • 250-300 ml lapte
  • 3 mere decojite
  • 3 oua intregi
  • 2 cutii ricotta (total 400g)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • indulcitor (se poate folosi: fructoza
  • esenta de stevie
  • miere)
  • 1 praf de scortisoara
  • ----- optional mai puteti adauga 1 pumn sanatos de stafide
  • seminte de amaranth
  • quinoa....toate strecurate pe acolo...cei mici nici nu o sa stie...hi hi
  • ----- tot optional
  • mai ales daca aveti musafiri mofturosi
  • care nu se impaca nici cu ovazul
  • nici cu hrisca
  • puteti strecura bucatele mici de ciocolata 85% cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de orez cu ciocolata si frisca