Budinca de spanac cu peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg spanac (eventual congelat), 2 linguri de unt, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 1 kg fileuri de salau (cod), o lamaie. Sosul: 40 g unt, 40 g faina, 1/4 apa fiarta cu Delikat sau Knorr, 1/4 kg smantana, 2 lamai, 1 fir de cimbru, 3 galbenusuri, 40 g cascaval.
  • (pentru 6 persoane):

Mod de preparare

Se spala bine spanacul, se curata de codite. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.

Se incinge untul intr-o cratita mare. Se pun la calit ceapa, usturoiul si frunzele umede de spanac. Se lasa sa se inmoaie sub capac. Se adauga pe spanac sarea, piperul si nucsoara, apoi se scoate din cratita si se pune intr-o sita, ca sa se scurga. Se imparte uniform pe o forma mare, rezistenta la foc.

Se spala pestele, se usuca intr-un servet si se stropeste cu suc de lamaie. Se sareaza, se pipereaza si se asaza peste spanac. Sosul: Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga faina si se lasa sa se aureasca. Se adauga apa fiarta cu Delikat sau Knorr, alternativ cu smantana, amestecand mereu. Se lasa sosul sa fiarba la flacara mica vreme de 5 minute. Se spala o lamaie cu apa fierbinte, apoi i se rade coaja. Se stoarce zeama. Se aromeaza sosul cu zeama si coaja de lamaie, sare, piper si nucsoara. Se adauga jumatate din firele de cimbru. Separat, se amesteca galbenusurile cu putin sos, apoi se pun inapoi in sos (se ia vasul de pe foc). Se toarna sosul peste fileurile de peste. Se pune deasupra cascaval ras si se baga forma la cuptorul incalzit dinainte (treapta doi), vreme de 20-30 de minute. Lamaia ramasa se taie in feliute subtiri si se pune impreuna cu cimbrul ramas peste peste. Alaturi se serveste orez sau paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise