autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca de taietei cu branza de vaci si caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g branza de vaci, , 1 lingura zeama de lamaie, , 1 varf de cutit zahar, , 350 g taietei fierti, , 8 caise mijlocii, fara samburi, , 1/2 l lapte, , 4 oua, , scortisoara si zahar pudra pentru presarat, unt si, zahar pentru forma.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 170gr.. Se spala caisele si li se scot samburii.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba, se da deoparte si se incorporeaza galbenusurile, batandu-le usor cu telul (laptele nu trebuie sa mai clocoteasca). Se indulceste crema astfel preparata cu putin zahar si dupa ce s-a racit se adauga branza de vaci, zeama de lamaie si la sfarsit albusurile batute spuma.
Se incorporeaza apoi in budinca taieteii fierti si caisele taiate spalturi.
Se unge cu unt o forma, se presara cu zahar si se toarna in ea compozitia.
Se da budinca 40 de minute la cuptorul incins si inainte de a o servi se presara cu zahar pudra si praf de scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taietei cu branza de vaci si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Muffins- 2 variante

Muffins- 2 variante

Se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, sare, praf de copt şi bicarbonat. Separat se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta, coaja de citrice si semintele de anason si

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g branza de vaci
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit zahar
  • 350 g taietei fierti
  • 8 caise mijlocii
  • fara samburi
  • 1/2 l lapte
  • 4 oua
  • scortisoara si zahar pudra pentru presarat
  • unt si
  • zahar pentru forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake simplu cu kiwi