autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca de taietei cu branza de vaci si caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g branza de vaci, , 1 lingura zeama de lamaie, , 1 varf de cutit zahar, , 350 g taietei fierti, , 8 caise mijlocii, fara samburi, , 1/2 l lapte, , 4 oua, , scortisoara si zahar pudra pentru presarat, unt si, zahar pentru forma.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 170gr.. Se spala caisele si li se scot samburii.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba, se da deoparte si se incorporeaza galbenusurile, batandu-le usor cu telul (laptele nu trebuie sa mai clocoteasca). Se indulceste crema astfel preparata cu putin zahar si dupa ce s-a racit se adauga branza de vaci, zeama de lamaie si la sfarsit albusurile batute spuma.
Se incorporeaza apoi in budinca taieteii fierti si caisele taiate spalturi.
Se unge cu unt o forma, se presara cu zahar si se toarna in ea compozitia.
Se da budinca 40 de minute la cuptorul incins si inainte de a o servi se presara cu zahar pudra si praf de scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taietei cu branza de vaci si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Banana Coapta

Banana Coapta

Bananele se curata de coaja pe o laterala, se toarna rom pe fiecare banana si se pun intr-o tava

16 voturi    5 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Fundite cu migdale

Fundite cu migdale

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Foietajul se taie pe jumatate,iar apoi in 20 de suvite.Se intind

13 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g branza de vaci
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit zahar
  • 350 g taietei fierti
  • 8 caise mijlocii
  • fara samburi
  • 1/2 l lapte
  • 4 oua
  • scortisoara si zahar pudra pentru presarat
  • unt si
  • zahar pentru forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu banane si crema nugat