autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca de taietei cu branza de vaci si caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g branza de vaci, , 1 lingura zeama de lamaie, , 1 varf de cutit zahar, , 350 g taietei fierti, , 8 caise mijlocii, fara samburi, , 1/2 l lapte, , 4 oua, , scortisoara si zahar pudra pentru presarat, unt si, zahar pentru forma.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 170gr.. Se spala caisele si li se scot samburii.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba, se da deoparte si se incorporeaza galbenusurile, batandu-le usor cu telul (laptele nu trebuie sa mai clocoteasca). Se indulceste crema astfel preparata cu putin zahar si dupa ce s-a racit se adauga branza de vaci, zeama de lamaie si la sfarsit albusurile batute spuma.
Se incorporeaza apoi in budinca taieteii fierti si caisele taiate spalturi.
Se unge cu unt o forma, se presara cu zahar si se toarna in ea compozitia.
Se da budinca 40 de minute la cuptorul incins si inainte de a o servi se presara cu zahar pudra si praf de scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taietei cu branza de vaci si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe goji

Briose cu fructe goji

Se pun intr-un vas pe rand ouale,zaharul,zaharul vanilat uleiul , laptele si cacao si se mixeaza

1 vot    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Crema de lapte cu migdale

Crema de lapte cu migdale

Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamâie si când da în clocot se da deoparte. Între

2 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g branza de vaci
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit zahar
  • 350 g taietei fierti
  • 8 caise mijlocii
  • fara samburi
  • 1/2 l lapte
  • 4 oua
  • scortisoara si zahar pudra pentru presarat
  • unt si
  • zahar pentru forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu budinca de ciocolata si cu vanilie