Tapioca este un amidon extras din radacina de casava sau manioc, cum mai este cunoscut. In comert se gaseste sub forma unor mici perle si se foloseste mai ales la deserturi. Matcha este pudra care se obtine din ceaiul verde,eu fac parte din categoria celor dependenti de aceasta aroma si e adevarat ca se pot incerca multe combinatii inedite.
Se pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul.
Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape.
Se tine pe foc cam 15 minute sau pana cand perlele de tapioca s-au inmuiat si sunt translucide.
Se ia de pe foc si se adauga matcha.
Se pune in boluri si se lasa sa se raceasca inainte de a servi.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Mitinita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii