Se curata visinile, se spala, se scot samburii si se lasa sa se scurga, se ia franzela si se inmoaie in laptele care s-au adaugat ouale si zaharul.
Intr-un vas jena uns cu unt si tapetat cu pesmet se aseaza jumatate din feliile de franzela inmuiate in lapte.Deasupra se pun visinile amestecate cu coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.Se aseaza ultimele felii peste visine si se toarna restul de lapte.Inainte de a se da la cuptor, se taie untul in bucatele mici si se pune deasupra budincii.
Se lasa la cuptor cca 45 minute, la foc potrivit.Dupa ce s-a scos din cuptor, se lasa putin sa se raceasca in forma apoi se rastoarnape un platou si se presara cu zahar vanilat, se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii