autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

BUDINCA DIN GRIS

Autor: coyotte coyotte (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: coyotte coyotte (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2007

Ingrediente
5-9 oua,6-9 linguri de gris,1l lapte, plicuri zahar vanilinat,1/2 sticluta esenta de rom,1/2 sticluta esenta de lamiie,, 30 gr coaja rasa de lamiie si portocale,100 -150 gr zahar,1 plic praf de copt..sau cine stie si cunoaste are tot ce vrea...reteta "made by RO"...lamiie cu bicarbonat de sodiu alimentar

Dificultate: Medie Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 75 gr zahar+ 1 plic zahar vanilinat pina se fac spuma( gen frisca)se adauga galbenusurile ,grisul ,15 gr coaja de lamiie si 1/2 din cantitatea de esente,praful de copt....toata compozitia se introduce intr-o bol/tava rotunda de yenna sau intr-o tava din teflon de buna calitate .se lasa la cuptor la foc mediu timp de coacere relativ ...in functie de cuptorul fiecaruia din casa...eu unul ,o las circa 20-25 de minute sau pina se coace.Tava sau bolul trebuie uns cu ulei sau untura \"de gustibus\" eu prefer untura pt ca nu contine atata apa ca uleiul sau margarina...si nu este sintetica..dragilor...se unge tava,se tapeteaza cu gris altul decit cel indicat pt compozitie..o facem ca la nemti..cu mura in ...desen ne mai trebuie...si sintem dusi ca si ei...Dupa ce s-a copt melanjul se scoate din acea tava/bol.in alt bol mai mare in diametru care sa poata cuprinde acum blatul din gris si laptele care va fi incalzit usor si amestecat cu restul de cantitati de zahar,zahar vanilinat,esente si cojile de la portocale si lamiie indicate in retetarSe lasa pina absoarbe toata cantitatea de lapte...reteta mea.!!!...nu este indicata celor suferinzi de gastrite,semi ulcere..sau necredinciosilor in ale gastronomieiSe serveste dupa gustul fiecaruia...calda....sau rece.Sa aveti pofta!...by coyotte
Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCA DIN GRIS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort-crema de zahar ars

Tort-crema de zahar ars

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti"

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • 5-9 oua,6-9 linguri de gris,1l lapte, plicuri zahar vanilinat,1/2 sticluta esenta de rom,1/2 sticluta esenta de lamiie,
  • 30 gr coaja rasa de lamiie si portocale,100 -150 gr zahar,1 plic praf de copt..sau cine stie si cunoaste are tot ce vrea...reteta "made by RO"...lamiie cu bicarbonat de sodiu alimentar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Macarons cu crema de ciocolata