autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

BUDINCA DIN GRIS

Autor: coyotte coyotte (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: coyotte coyotte (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2007

Ingrediente
5-9 oua,6-9 linguri de gris,1l lapte, plicuri zahar vanilinat,1/2 sticluta esenta de rom,1/2 sticluta esenta de lamiie,, 30 gr coaja rasa de lamiie si portocale,100 -150 gr zahar,1 plic praf de copt..sau cine stie si cunoaste are tot ce vrea...reteta "made by RO"...lamiie cu bicarbonat de sodiu alimentar

Dificultate: Medie Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 75 gr zahar+ 1 plic zahar vanilinat pina se fac spuma( gen frisca)se adauga galbenusurile ,grisul ,15 gr coaja de lamiie si 1/2 din cantitatea de esente,praful de copt....toata compozitia se introduce intr-o bol/tava rotunda de yenna sau intr-o tava din teflon de buna calitate .se lasa la cuptor la foc mediu timp de coacere relativ ...in functie de cuptorul fiecaruia din casa...eu unul ,o las circa 20-25 de minute sau pina se coace.Tava sau bolul trebuie uns cu ulei sau untura \"de gustibus\" eu prefer untura pt ca nu contine atata apa ca uleiul sau margarina...si nu este sintetica..dragilor...se unge tava,se tapeteaza cu gris altul decit cel indicat pt compozitie..o facem ca la nemti..cu mura in ...desen ne mai trebuie...si sintem dusi ca si ei...Dupa ce s-a copt melanjul se scoate din acea tava/bol.in alt bol mai mare in diametru care sa poata cuprinde acum blatul din gris si laptele care va fi incalzit usor si amestecat cu restul de cantitati de zahar,zahar vanilinat,esente si cojile de la portocale si lamiie indicate in retetarSe lasa pina absoarbe toata cantitatea de lapte...reteta mea.!!!...nu este indicata celor suferinzi de gastrite,semi ulcere..sau necredinciosilor in ale gastronomieiSe serveste dupa gustul fiecaruia...calda....sau rece.Sa aveti pofta!...by coyotte
Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCA DIN GRIS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu dulceata de visine

Cheesecake cu dulceata de visine

Biscuitii ii dai prin blender si ii amesteci bine cu untul topit sau cu margarina. Aranjezi in tava

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Galuste de malai cu capsuni

Galuste de malai cu capsuni

1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • 5-9 oua,6-9 linguri de gris,1l lapte, plicuri zahar vanilinat,1/2 sticluta esenta de rom,1/2 sticluta esenta de lamiie,
  • 30 gr coaja rasa de lamiie si portocale,100 -150 gr zahar,1 plic praf de copt..sau cine stie si cunoaste are tot ce vrea...reteta "made by RO"...lamiie cu bicarbonat de sodiu alimentar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Pancakes cu ricotta si stafide