autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

BUDINCA DIN GRIS

Autor: coyotte coyotte (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: coyotte coyotte (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2007

Ingrediente
5-9 oua,6-9 linguri de gris,1l lapte, plicuri zahar vanilinat,1/2 sticluta esenta de rom,1/2 sticluta esenta de lamiie,, 30 gr coaja rasa de lamiie si portocale,100 -150 gr zahar,1 plic praf de copt..sau cine stie si cunoaste are tot ce vrea...reteta "made by RO"...lamiie cu bicarbonat de sodiu alimentar

Dificultate: Medie Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 75 gr zahar+ 1 plic zahar vanilinat pina se fac spuma( gen frisca)se adauga galbenusurile ,grisul ,15 gr coaja de lamiie si 1/2 din cantitatea de esente,praful de copt....toata compozitia se introduce intr-o bol/tava rotunda de yenna sau intr-o tava din teflon de buna calitate .se lasa la cuptor la foc mediu timp de coacere relativ ...in functie de cuptorul fiecaruia din casa...eu unul ,o las circa 20-25 de minute sau pina se coace.Tava sau bolul trebuie uns cu ulei sau untura \"de gustibus\" eu prefer untura pt ca nu contine atata apa ca uleiul sau margarina...si nu este sintetica..dragilor...se unge tava,se tapeteaza cu gris altul decit cel indicat pt compozitie..o facem ca la nemti..cu mura in ...desen ne mai trebuie...si sintem dusi ca si ei...Dupa ce s-a copt melanjul se scoate din acea tava/bol.in alt bol mai mare in diametru care sa poata cuprinde acum blatul din gris si laptele care va fi incalzit usor si amestecat cu restul de cantitati de zahar,zahar vanilinat,esente si cojile de la portocale si lamiie indicate in retetarSe lasa pina absoarbe toata cantitatea de lapte...reteta mea.!!!...nu este indicata celor suferinzi de gastrite,semi ulcere..sau necredinciosilor in ale gastronomieiSe serveste dupa gustul fiecaruia...calda....sau rece.Sa aveti pofta!...by coyotte
Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCA DIN GRIS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turte dulci cu susan

Turte dulci cu susan

1. Margarina se pune la foc mic, cind incepe sa se topeasca se adauga zaharul si se amesteca pana

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • 5-9 oua,6-9 linguri de gris,1l lapte, plicuri zahar vanilinat,1/2 sticluta esenta de rom,1/2 sticluta esenta de lamiie,
  • 30 gr coaja rasa de lamiie si portocale,100 -150 gr zahar,1 plic praf de copt..sau cine stie si cunoaste are tot ce vrea...reteta "made by RO"...lamiie cu bicarbonat de sodiu alimentar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Ecleruri