autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca din macaroane cu branza de vacă

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 600 g macaroane,, * 600 g brinza de vaci,, * 5 oua, 200 g zahar,, * 50 g unt sau margarina,, * 25 g pesmet,, * coaja rasa de lamîie,, * zahar vanilat,, * 10 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

156 voturi

Mod de preparare

Ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, adaugindu-se jumatate din cantitatea de zahar.

Macaroanele se rup si se introduc in apa clocotita cu sare; se fierb, se lasa sa se raceasca în apa cca 15 minute, apoi se trec sub un jet de apa rece, prin strecuratoare.

Macaroanele fierte si racite se amesteca cu brinza de vaci, galbenusurile, coaja de lamîie, zaharul si zaharul vanilat. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu albusurile batute spuma si cu zaharul.

Se asaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmetul cernut, apoi se gratineaza la cuptor cca 20 minute. Dupa gratinare, budinca se raceste puţin şi se portioneaza, servindu-se calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din macaroane cu branza de vacă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de castane cu frisca

Budinca de castane cu frisca

Amestecam piureul de castane cu untul topit, 125 g zahar, 3 galbenusuri batute cu lapte caldut si

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Budinci
Colarezi cu lapte

Colarezi cu lapte

Din faina,sare si apa facem colarezii(picuram apa in faina si incepem sa frecam intre palme bine

9 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    pamela , 01 octombrie 2008

    Adica trebuie sa fie mai sarata budinca?

  • Fara foto

    DEDIU-iIONELA , 15 iunie 2008

    ''Budinca din macaroane cu branza de vacă''.ESTE O RETETA GUSTOASA SI AROMATA.ORICE COPIL AR MANCA ACEST DESERT,DELICIOS,GUSTOS SI AROMAT.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

156 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 600 g macaroane,
  • * 600 g brinza de vaci,
  • * 5 oua
  • 200 g zahar,
  • * 50 g unt sau margarina,
  • * 25 g pesmet,
  • * coaja rasa de lamîie,
  • * zahar vanilat,
  • * 10 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

pamela

Adica trebuie sa fie mai sarata budinca?

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de ciuperci