autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca din paine cu banane

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
170 g pâine italiana din gris, taiata În bucati, de 2,5 cm, 450 g banane foarte coapte, 1/4 cana zahar brun Închis compact, 2 1/2 cani lapte de orez, 3 albusuri de oua mari, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita nucsoara rasa, 1/4 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se coace pâinea
7 minute sau pâna devine crocanta. Se scot din
cuptor si se reduce temperatura cuptorului la 180°C.
Într-un castron mare, se zdrobesc bananele cu un
aparat de facut cartofi piure sau cu o furculita Se
adauga zaharul brun si se amesteca bine. Se toarna
laptele de orez, albusurile, vanilia, nucsoara si sarea;
se amesteca.
Se pun cuburile de pâine prajita intr-un vas de
copt patrat, din sticla, cu latura de 23 cm. Peste
pâine se toarna amestecul cu banane.
Se coace 35 de minute sau pâna când budinca se
umfla si se incheaga. Înainte de a fi servita, se
raceste la temperatura camerei .
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din paine cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu prune

Prajitura rapida cu prune

Se amesteca ouale cu zaharul bine, se adauga apa minerala, uleiul, sarea, aromele si la final faina

7 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rubarba cu crema custard

Rubarba cu crema custard

Mod de preparare rubarba : Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 170 g pâine italiana din gris
  • taiata În bucati
  • de 2,5 cm
  • 450 g banane foarte coapte
  • 1/4 cana zahar brun Închis compact
  • 2 1/2 cani lapte de orez
  • 3 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 1/4 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus