Ingrediente
170 g pâine italiana din gris, taiata În bucati, de 2,5 cm, 450 g banane foarte coapte, 1/4 cana zahar brun Închis compact, 2 1/2 cani lapte de orez, 3 albusuri de oua mari, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita nucsoara rasa, 1/4 lingurita sare
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
0 voturi
Mod de preparare
7 minute sau pâna devine crocanta. Se scot din
cuptor si se reduce temperatura cuptorului la 180°C.
Într-un castron mare, se zdrobesc bananele cu un
aparat de facut cartofi piure sau cu o furculita Se
adauga zaharul brun si se amesteca bine. Se toarna
laptele de orez, albusurile, vanilia, nucsoara si sarea;
se amesteca.
Se pun cuburile de pâine prajita intr-un vas de
copt patrat, din sticla, cu latura de 23 cm. Peste
pâine se toarna amestecul cu banane.
Se coace 35 de minute sau pâna când budinca se
umfla si se incheaga. Înainte de a fi servita, se
raceste la temperatura camerei .