autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu carne

Budinca pastoreasca de miel

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
500 g carne de miel tocata, 2 linguri ulei, 2 cepe, i pastarnac, 2-3 linguri faina, 2 lingurite rosmarin, 1/2 kg cartofi, 1 pahar lapte, 200 g branza telemea de oaie, sare piper, boia, cimbru, patrunjel verde, 100 g unt

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Calim carnea tocata de miel in 2 linguri de ulei, pana capata o nuanta bruna , adaugand sarea piperul, boiaua, rosmarinul si cimbrul .In alta tigaie , in uleiul ramas, calim ceapa taiata marunt si patrunjelul taiat cubulete , pana se inmoaie bine. Punem faina, mestecam bine si stingem cu lapte continuind mestecarea pentru a nu se forma cocoloase.Rasturnam carnea calita , saram , piperam si mai dam cateva clocote, amestecand bine.Intre timp fierbem cartofii , curatati in apa cu sare, si facem un piure zdrobind cartofii in 2-3 linguri de lapte. Ungem un vas Yena cu unt, punem 1/2 din cantitatea de piure, peste ea 100 g telemea rasa, rasturnam compozitia cu carne si peste ea piureul ramas si telemeaua rasa, Dam la cuptor pentru 30 minute.Se seveste presurand frunze de patrunjel. POFTA BUNA !!!, CUGETARE : Dragostea face pe oameni inventivi. ( MOLIERE )
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pastoreasca de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carnati by copilou

Mazare cu carnati by copilou

Se pune untura sa se topeasca si punem ceapa la calit, cand aceasta incepe sa se caleasca se pun

13 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui

Papricas de pui

Se caleste carnea,cam 5 minute,pana isi schimba culoarea,apoi se adauga ceapa si se caleste si ea

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de miel tocata
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • i pastarnac
  • 2-3 linguri faina
  • 2 lingurite rosmarin
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 pahar lapte
  • 200 g branza telemea de oaie
  • sare piper
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
tocanita de purcel