autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu carne

Budinca pastoreasca de miel

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
500 g carne de miel tocata, 2 linguri ulei, 2 cepe, i pastarnac, 2-3 linguri faina, 2 lingurite rosmarin, 1/2 kg cartofi, 1 pahar lapte, 200 g branza telemea de oaie, sare piper, boia, cimbru, patrunjel verde, 100 g unt

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Calim carnea tocata de miel in 2 linguri de ulei, pana capata o nuanta bruna , adaugand sarea piperul, boiaua, rosmarinul si cimbrul .In alta tigaie , in uleiul ramas, calim ceapa taiata marunt si patrunjelul taiat cubulete , pana se inmoaie bine. Punem faina, mestecam bine si stingem cu lapte continuind mestecarea pentru a nu se forma cocoloase.Rasturnam carnea calita , saram , piperam si mai dam cateva clocote, amestecand bine.Intre timp fierbem cartofii , curatati in apa cu sare, si facem un piure zdrobind cartofii in 2-3 linguri de lapte. Ungem un vas Yena cu unt, punem 1/2 din cantitatea de piure, peste ea 100 g telemea rasa, rasturnam compozitia cu carne si peste ea piureul ramas si telemeaua rasa, Dam la cuptor pentru 30 minute.Se seveste presurand frunze de patrunjel. POFTA BUNA !!!, CUGETARE : Dragostea face pe oameni inventivi. ( MOLIERE )
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pastoreasca de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de vitel in vin

Friptura de vitel in vin

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut. E cam pe acelasi tipar, tot cu carne bucatele,

9 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasole cu carnati

Fasole cu carnati

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de miel tocata
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • i pastarnac
  • 2-3 linguri faina
  • 2 lingurite rosmarin
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 pahar lapte
  • 200 g branza telemea de oaie
  • sare piper
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cordon bleu