Ingrediente
-1 pui dezosat,bucatele, -1 conserva de naut(cca200 g), -3 cepe, -12 catei de usturoi,taiat feliute(nu batut), -4 pahare de "orez american", -ulei de masline, -sare, -condimente(chimen turcesc,piper,nucsoara), , Trebuie neaparat sa se puna nucsoaracaracteristica acestei mincaruri,e nucsoara.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
8 voturi
Mod de preparare
Dupa ce puiul e facut,se adauga nautul(spalat),apoi orezul(spalat;nu se inmoaie).Se pune nucsoara,camun(chimen turcesc),sare.Apoi se pune apa(pt fiecare pahar de orez,se pun 2 pahare de apa).Se amesteca;se potriveste de sare,condimente.
Dupa ce da in clocot,se lasa la foc puternic(acoperit)
cca 5 minute;apoi,se amesteca si tot acoperit,se lasa inca cca30 minute,la foc mic;se amesteca(usor)la fiecare 15 minute.Cind e gata,mincarea se lasa cca 15 minute,in cratita,acoperita,apoi,se pune pe un platou.
Se serveste fierbinte,ornata cu migdale prajite(vezi reteta nr. 70),cu salate,muraturi....
Daniela (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Foarte fain arata, trebuie incercat !
vio (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
arata bine trebuie incercat
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
i-mi place mult!meriti toate stelutele!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Sunt tare curioasa cum o sa iasa! Ma inspira si ma tenteaza sa o pregatesc. Un vot mare de la mine!
licu pop (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Apetisant!...o reteta de 5 stelute!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Arata grozav,iar gustul trebuie sa fie tare deosebit...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Minunat arata.Cred ca este tare buna la gust.