autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Bukhari(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
-1 pui dezosat,bucatele, -1 conserva de naut(cca200 g), -3 cepe, -12 catei de usturoi,taiat feliute(nu batut), -4 pahare de "orez american", -ulei de masline, -sare, -condimente(chimen turcesc,piper,nucsoara), , Trebuie neaparat sa se puna nucsoaracaracteristica acestei mincaruri,e nucsoara.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Ceapa,taiata pestisori,se pune la calit,in ulei de masline;apoi,se pune usturoiul;dupa ce si usturoiul e calit,putin,se pune puiul.Dupa ce puiul are culoare albicioasa,se pune piper si se lasa,la foc mic,sa se faca puiul;se acopera vasul.
Dupa ce puiul e facut,se adauga nautul(spalat),apoi orezul(spalat;nu se inmoaie).Se pune nucsoara,camun(chimen turcesc),sare.Apoi se pune apa(pt fiecare pahar de orez,se pun 2 pahare de apa).Se amesteca;se potriveste de sare,condimente.
Dupa ce da in clocot,se lasa la foc puternic(acoperit)
cca 5 minute;apoi,se amesteca si tot acoperit,se lasa inca cca30 minute,la foc mic;se amesteca(usor)la fiecare 15 minute.Cind e gata,mincarea se lasa cca 15 minute,in cratita,acoperita,apoi,se pune pe un platou.
Se serveste fierbinte,ornata cu migdale prajite(vezi reteta nr. 70),cu salate,muraturi....
Daca ti-a placut reteta noastra "Bukhari(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Foarte aromat si elegant!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Imi place f. mult bucataria araba, am salvat, bineinteles reteta. Excelenta prezentarea !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bun, ce frumos!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte fain arata, trebuie incercat !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      arata bine trebuie incercat

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      i-mi place mult!meriti toate stelutele!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Sunt tare curioasa cum o sa iasa! Ma inspira si ma tenteaza sa o pregatesc. Un vot mare de la mine!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Apetisant!...o reteta de 5 stelute!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata grozav,iar gustul trebuie sa fie tare deosebit...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Minunat arata.Cred ca este tare buna la gust.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • -1 pui dezosat,bucatele
  • -1 conserva de naut(cca200 g)
  • -3 cepe
  • -12 catei de usturoi,taiat feliute(nu batut)
  • -4 pahare de "orez american"
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -condimente(chimen turcesc,piper,nucsoara)
  • Trebuie neaparat sa se puna nucsoaracaracteristica acestei mincaruri,e nucsoara.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromat si elegant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor