Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

Ingrediente

  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr cascaval
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 fire ceapa verde
  • pesmet pentru tavalit buletele
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ce sunt aceste bilute care seamana cu chiftelutele? Sunt de fapt niste crochete, cu crusta crocanta din pesmet si interior moale si cremos. Variante sunt nenumarate, combinatii care mai de care mai indraznete, simple, cu cartofi, cascaval, legume taiate marunt, pentru un plus de culoare si gust. Se pot face chiar si putin dulci, adaugandu-se la compozitia de branza, stafide sau merisoare sau orice altceva va place. Sunt minunate atat reci cat si calde si pot fi cu usurinta deliciul unei mese intre prieteni…

Branza de vaci bine scursa de zer se zdrobeste cu furculita. Cascavalul, eu am folosit emmentaler, cascaval cu gauri, putin dulce fata de cascavalul obisnuit, se da pe razatoarea cu gauri mari si se adauga la branza de vaci. Se amesteca ingredientele, se adauga ouale, sarea si piperul si se amesteca din nou foarte bine ingredientele. Se adauga faina si amidonul si se amesteca. La urma adaugam ceapa taiata in felii subtiri. Trebuie sa va rezulte un aluat lipicios, usor moale. Se adauga faina si in functie de cat de moale/zeroasa este branza, este de preferat sa fie una mai uscata, sa nu puneti prea multa faina. Se ia cu o lingurita din compozitie, se pune pe o farfurie in care am pus pesmet, se tavaleste prin pesmet si cu mainile i se da forma rotunda. Buletele se prajesc in baie de ulei, bine incins, la foc mediu inspre iute, pana sunt prajite pe toate partile. Se scot cu o paleta pe servetele de hartie si se pot servii dupa preferinte. Sa va fie de folos!!

• nu prajiti multe bulete dintr-o data, lasati spatiu intre ele…in timpul prajirii se vor umfla putin

• se prajesc foarte repede, de preferat sa le tavaliti pe toate prin pesmet apoi sa le prajiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise