Bulete de miel cu sos de lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g pulpa de miel tocata,
  • 50 g orez,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1 lamaie,
  • 1 albus + 2 galbenusuri,
  • 75 cl zeama concentrata de legume (1 cub Knorr + apa),
  • 25 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Fierbeti orezul 10 minute in apa cu sare si scurgeti-l.

Curatati ceapa si dati-o pe razatoarea mica.

Intr-un castron, amestecati carnea tocata cu ceapa rasa, usturoiul presat, patrunjelul taiat cu foarfeca si orezul fiert, scurs si racit. Incorporati albusul si gustati de sare si piper.

Faceti din carnea astfel preparata bulete (chiftelute), udandu-va palmele cu apa rece.

Puneti sa fiarba - intr-o tigaie adanca - zeama de lamaie, impreuna cu untul, si cand da in clocot introduceti, pe rand, buletele si lasati-le sa fiarba incet, aproximativ 20 de minute. Scoateti-le apoi din zeama cu o lingura pentru spuma, tineti-le la cald si pastrati zeama in care au fiert.

Preparati sosul: bateti- intr-un bol - galbenusurile cu zeama de lamaie, diluati-le cu o lingura din zeama in care au fiert buletele si turnati-le in tigaie cu restul de zeama.

Puneti galbenusurile cu zeama pe foc si lasati sa se incalzeasca fara sa fiarba, batandu-le cu telul. Gustati inca o data de sare si piper.

Varsati sosul peste buletele de carne si serviti-le fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta