autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Bulete de miel cu sos de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g pulpa de miel tocata, , 50 g orez, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1 lamaie, , 1 albus + 2 galbenusuri, , 75 cl zeama concentrata de legume (1 cub Knorr + apa), , 25 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Fierbeti orezul 10 minute in apa cu sare si scurgeti-l.
Curatati ceapa si dati-o pe razatoarea mica.
Intr-un castron, amestecati carnea tocata cu ceapa rasa, usturoiul presat, patrunjelul taiat cu foarfeca si orezul fiert, scurs si racit. Incorporati albusul si gustati de sare si piper.
Faceti din carnea astfel preparata bulete (chiftelute), udandu-va palmele cu apa rece.
Puneti sa fiarba - intr-o tigaie adanca - zeama de lamaie, impreuna cu untul, si cand da in clocot introduceti, pe rand, buletele si lasati-le sa fiarba incet, aproximativ 20 de minute. Scoateti-le apoi din zeama cu o lingura pentru spuma, tineti-le la cald si pastrati zeama in care au fiert.
Preparati sosul: bateti- intr-un bol - galbenusurile cu zeama de lamaie, diluati-le cu o lingura din zeama in care au fiert buletele si turnati-le in tigaie cu restul de zeama.
Puneti galbenusurile cu zeama pe foc si lasati sa se incalzeasca fara sa fiarba, batandu-le cu telul. Gustati inca o data de sare si piper.
Varsati sosul peste buletele de carne si serviti-le fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de miel cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in

Pui in "Púcara"

Este o retetã tipic portughezã, mai concret a orasului Alcobaça, unde a fost fãcut pt. prima

6 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga italiana

Mamaliga italiana

Se taie in cubulete mici telemeaua, carnatii afumati si pieptul de porc afumat. Carnatii si pieptul

11 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g pulpa de miel tocata
  • 50 g orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 1 albus + 2 galbenusuri
  • 75 cl zeama concentrata de legume (1 cub Knorr + apa)
  • 25 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
O altfel de ...Budinca de cartofi pregatita la Philips Multicooker