autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Bulgarasi

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
150 g margarina, 2 linguri miere de albine, 5 linguri zahar tos, 250 g faina alba, 1 praf de sare, 1 lingura suc natural de portocale sau lamaie, 80 g alune nesarate, pisate, 1 lingurita rasa cu bicarbonat de amoniu

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, un pic mai mari decat alunele. Pe fiecare bucatica se introduce cu jumatatea exterioara palmei (bucatica se tine intre 3 degete, fara sa se stringa) intr-o cescuta cu apa rece, apoi in alta cu zahar pudra si apoi se preseaza putin in alta cu alune macinate. Se incinge cuptorul inainte de a introduce tava la copt, se da la moderat si se lasa aproximativ 10 minute. Pentru un aspect si un gust deosebit, fiecare fursec va fi acoperit, inainte de a fi pus la copt, cu citiva stropi de apa si zahar pudra, un virf de cutit si alune pisate, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgarasi de branza cu masline

Bulgarasi de branza cu masline

Branza se paseaza bine si se omogenizeaza cu smantana. Adaugam gelatina hidratata in putina apa si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Bulgarasi de biscuiti

Bulgarasi de biscuiti

Untul moale (de la temperatura camerei) se freaca cu cele 3 lingurite de cacao. Biscuitii se maruntesc

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 150 g margarina
  • 2 linguri miere de albine
  • 5 linguri zahar tos
  • 250 g faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc natural de portocale sau lamaie
  • 80 g alune nesarate
  • pisate
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de amoniu

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Macarons