autor:

Micky Apostu

» » Dulciuri diverse

Bulgarasi cu nuca

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2012

Ingrediente
- 150 g nuci tocate marunt, - 125 g unt moale, - 50 g zahar, - vanilie, - 200 g faina, - zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia si formati bilute de marime potrivita pe care le coaceti timp de aprox 30 minute la foc potrivit.
Cand sunt gata si inca calde tavaliti-le prin zahar pudra din abundenta. Sunt minunate langa o cana de lapte, in asteptarea lui Mos Craciun!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits fours speciale

Petits fours speciale

Intr-un castron se bat ouale si galbenusurile pina se ingroasa usor.Se adauga treptat zaharul,batind

8 voturi    3 comentarii
8h
Dulciuri diverse
Choux, ecler cu crema de ciocolata

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se

11 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vio Mt , 30 martie 2015

    foarte bune in loc de nuci am pus alune

  • Fara foto

    Cristina Simona , 02 mai 2014

    'le coaceti timp de aprox 30 minute la foc potrivit."

  • Fara foto

    Tamara Eni , 02 mai 2014

    se coc in cuptor?

    • Fara foto

      Agnia Roibu , 20 decembrie 2013

      daca pun praf de comp in loc de vanilie nu e nimic ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • - 150 g nuci tocate marunt
  • - 125 g unt moale
  • - 50 g zahar
  • - vanilie
  • - 200 g faina
  • - zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

18 voturi    6 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chec cu pere si ciocolata, de post

Chec cu pere si ciocolata, de post

Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati intr-un vas faina, cacaua si praful de copt. Separat,

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Strudel cu nuca si rahat ptr sarbatori