Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
150 gr. margarina, 2 linguri miere de albine, 5 linguri zahar tos, 250 gr. faina alba, un praf de sare, o lingura suc natural de portocale (lamiie), 80 gr. alune nesarate,pisate, o lingurita (rasa) cu bicarbonat de amoniu.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, un pic mai mari decat alunele. Pe fiecare bucatica se introduce cu jumatatea exterioara palmei (bucatica se tine intre 3 degete, fara sa se stringa) intr-o cescuta cu apa rece, apoi in alta cu zahar pudra si apoi se preseaza putin in alta cu alune macinate. Se incinge cuptorul inainte de a introduce tava la copt, se da la moderat si se lasa aproximativ 10 minute. Pentru un aspect si un gust deosebit, fiecare fursec va fi acoperit, inainte de a fi pus la copt, cu citiva stropi de apa si zahar pudra, un virf de cutit si alune pisate, dupa preferinta. Pentru ca aceste fursecuri sa nu mai fie de post, se adauga: 2 linguri faina alba, un ou si un galbenus. Se trece fiecare fursec (doar partea de sus) prin albusul de ou batut spuma cu zaharul (cele 5 linguri), apoi prin alune tocate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branza se paseaza bine si se omogenizeaza cu smantana. Adaugam gelatina hidratata in putina apa si
0 voturi
0 comentarii
30 min
Întreaga cantitate de biscuiţi se sfărâmă si se amestecă cu miezul de nucă măcinat. Într-un
5 voturi
4 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate