autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Bulgarasi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
150 gr. margarina, 2 linguri miere de albine, 5 linguri zahar tos, 250 gr. faina alba, un praf de sare, o lingura suc natural de portocale (lamiie), 80 gr. alune nesarate,pisate, o lingurita (rasa) cu bicarbonat de amoniu.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, un pic mai mari decat alunele. Pe fiecare bucatica se introduce cu jumatatea exterioara palmei (bucatica se tine intre 3 degete, fara sa se stringa) intr-o cescuta cu apa rece, apoi in alta cu zahar pudra si apoi se preseaza putin in alta cu alune macinate. Se incinge cuptorul inainte de a introduce tava la copt, se da la moderat si se lasa aproximativ 10 minute. Pentru un aspect si un gust deosebit, fiecare fursec va fi acoperit, inainte de a fi pus la copt, cu citiva stropi de apa si zahar pudra, un virf de cutit si alune pisate, dupa preferinta. Pentru ca aceste fursecuri sa nu mai fie de post, se adauga: 2 linguri faina alba, un ou si un galbenus. Se trece fiecare fursec (doar partea de sus) prin albusul de ou batut spuma cu zaharul (cele 5 linguri), apoi prin alune tocate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgarasi de branza cu masline

Bulgarasi de branza cu masline

Branza se paseaza bine si se omogenizeaza cu smantana. Adaugam gelatina hidratata in putina apa si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Bulgarasi de zapada

Bulgarasi de zapada

Întreaga cantitate de biscuiţi se sfărâmă si se amestecă cu miezul de nucă măcinat. Într-un

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 150 gr. margarina
  • 2 linguri miere de albine
  • 5 linguri zahar tos
  • 250 gr. faina alba
  • un praf de sare
  • o lingura suc natural de portocale (lamiie)
  • 80 gr. alune nesarate,pisate
  • o lingurita (rasa) cu bicarbonat de amoniu.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Papanasi la tigaie cu lingura