autor:

Mariana_Hoza

» » Dulciuri diverse

Bulgarasi de zapada

Autor: Mariana_Hoza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana_Hoza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2013

Ingrediente
400 g biscuiti populari, , 200 g miez de nuca, , 200 g unt, , 100 g nuca cocos, , 50 g zahar, , 2 linguri de smantana, , 2 linguri de cacao, , 3 linguri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Întreaga cantitate de biscuiţi se sfărâmă si se amestecă cu miezul de nucă măcinat. Într-un bol separat se pun cele 2 linguri de cacao împreună cu laptele, se amestecă până cand compoziţia ia aspectul unei creme omogene. Se adaugă crema obţinută din cacao si lapte împreuna cu untul, smântâna si zahărul peste biscuiţi, toate acestea se amestecă până când capătă o consistenţă tare.

Din aluatul obţinut se fac biluţe mici care se trec prin nuca de cocos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu iaurt

Cornulete cu iaurt

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza.Se adauga apoi marg. topita(rece),

119 voturi    24 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Bezele colorate

Bezele colorate

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balus Anacristina , 04 octombrie 2013

    pt putin...au iesit super...doar ca am inlocuit nuca,cu migdale,ampus zahar brun si am mai adaugat f putin lapte pt ca se desfaceau cand incercam sa le fac bile...f f bune

  • Fara foto

    Nina Si Titi Mitrofan , 03 octombrie 2013

    pt putin...au iesit super...doar ca am inlocuit nuca,cu migdale,ampus zahar brun si am mai adaugat f putin lapte pt ca se desfaceau cand incercam sa le fac bile...f f bune

  • Fara foto

    Balus Anacristina , 03 octombrie 2013

    una dintre cele maibune retete de bulgarasi din cate am citit...probam dimineata!!

    • georgejipa

      georgejipa (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2013

      Usor de "preparat", daca se poate spune asa. Cred ca o sa incerc :D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400 g biscuiti populari
  • 200 g miez de nuca
  • 200 g unt
  • 100 g nuca cocos
  • 50 g zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte

Raporteaza reteta

georgejipa

georgejipa (Chef de cuisine)

Usor de "preparat", daca se poate spune asa. Cred ca o sa incerc :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel de mere