Roşiile se spală,se taie sferturi şi se trec de două orin prin maşina de făcut bulion.În oala în care am fiert bulionul am pus o lingură ulei de măsline,am turnat sucul de roşii,am adăugat condimentele şi am lăsat să fiarbă la foc mic o oră,de când începe fierberea.Am luat spuma care se formează deasupra,din când în când şi desigure,tot din când în când am amestecat sucul. Când nu se mai ridică spumă,bulionul este gata.
Am turnat bulionul fierbinte în sticlele spălate bine,scurse şi apoi puse în cuptorul încins pt.30 min.,pentru sterilizare.Am fiert de asemenea şi capacele sticlelor tot 30 min.
Atenţie!Turnaţi cu grijă,şi bulionul şi sticlele sunt fierbinţi.
Sticlele astfel umplute se aşează într-un coş şi se invelesc cu pături sau ce aveţi la îndemână şi se lasă aşa până se răcesc complet. Veţi observa că s-a ridicat un lichid transparent deasupra bulionului,ceea ce înseamnă că este în regulă.
Nu are nevoie de conservat,păstrat la loc răcoros veţi avea un bulion gustos până la vara viitoare.
Bon appetit!
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii