Bulion de carne

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Bulionul de carne este un fel de supa de carne sau de oase sau chiar de amandoua. Se poate prepara si din carne de pasare. Este o compozitie fiarta care se prepara ca orice fel de supa ceva mai concentrat, cu legume si mirodenii dupa gust.
  • Se poate servi ca atare cu putina smantana sau se poate folosi la prepararea de supe, mancaruri, sosuri, etc.
  • 800 g carne de vita
  • 1 os cu maduva
  • 2 pulpe de pasare
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • 3 l apa
  • 2 linguri otet
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune carnea si osul la fiert in apa rce cu putina sare la foc domol si cand incepe sa fiarba se spumeaza.

Cand nu se mai formeaza spuma se adauga zarzavatul taiat marunt si se mai lasa la fiert 1-1 ½ ore pana cand zeama se reduce cam la jumatate.

Supa se strecoara, se drege cu oul care se bate cu putina supa si se adauga peste cantitatea de zeama amestecand si formandu-se zdrente din ou si se mai pune otetul. Se pune patrunjel verde tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Se poate servi ca atare sau pentru prepararea altor mancaruri in loc de apa.

Cu carnea si zarzavatul care au ramas se poate prepara o tocanita.

Se adauga si nitel suflet.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise