Bulion de carne

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Bulionul de carne este un fel de supa de carne sau de oase sau chiar de amandoua. Se poate prepara si din carne de pasare. Este o compozitie fiarta care se prepara ca orice fel de supa ceva mai concentrat, cu legume si mirodenii dupa gust.
  • Se poate servi ca atare cu putina smantana sau se poate folosi la prepararea de supe, mancaruri, sosuri, etc.
  • 800 g carne de vita
  • 1 os cu maduva
  • 2 pulpe de pasare
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • 3 l apa
  • 2 linguri otet
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune carnea si osul la fiert in apa rce cu putina sare la foc domol si cand incepe sa fiarba se spumeaza.

Cand nu se mai formeaza spuma se adauga zarzavatul taiat marunt si se mai lasa la fiert 1-1 ½ ore pana cand zeama se reduce cam la jumatate.

Supa se strecoara, se drege cu oul care se bate cu putina supa si se adauga peste cantitatea de zeama amestecand si formandu-se zdrente din ou si se mai pune otetul. Se pune patrunjel verde tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Se poate servi ca atare sau pentru prepararea altor mancaruri in loc de apa.

Cu carnea si zarzavatul care au ramas se poate prepara o tocanita.

Se adauga si nitel suflet.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise