autor:

tradaro

» » Supe de carne

Bulion de carne

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
Bulionul de carne este un fel de supa de carne sau de oase sau chiar de amandoua. Se poate prepara si din carne de pasare. Este o compozitie fiarta care se prepara ca orice fel de supa ceva mai concentrat, cu legume si mirodenii dupa gust., Se poate servi ca atare cu putina smantana sau se poate folosi la prepararea de supe, mancaruri, sosuri, etc., , 800 g carne de vita, 1 os cu maduva, 2 pulpe de pasare, 3 morcovi potriviti, 1 telina, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel, frunze patrunjel verde, 1 ceapa, 3 l apa, 2 linguri otet, 1 ou, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Se pune carnea si osul la fiert in apa rce cu putina sare la foc domol si cand incepe sa fiarba se spumeaza.
Cand nu se mai formeaza spuma se adauga zarzavatul taiat marunt si se mai lasa la fiert 1-1 ½ ore pana cand zeama se reduce cam la jumatate.
Supa se strecoara, se drege cu oul care se bate cu putina supa si se adauga peste cantitatea de zeama amestecand si formandu-se zdrente din ou si se mai pune otetul. Se pune patrunjel verde tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Se poate servi ca atare sau pentru prepararea altor mancaruri in loc de apa.

Cu carnea si zarzavatul care au ramas se poate prepara o tocanita.

Se adauga si nitel suflet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
builabesa  Marsilia

builabesa Marsilia

Intr-o cratita se pune uleiul, usturoiul, rosiile, ceapa tocate, sare si piper, se adauga pestele

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de ficat cu crutoane

Supa de ficat cu crutoane

Ficatul se spala in mai multe ape, se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa cu sare, in care

2 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Bulionul de carne este un fel de supa de carne sau de oase sau chiar de amandoua. Se poate prepara si din carne de pasare. Este o compozitie fiarta care se prepara ca orice fel de supa ceva mai concentrat
  • cu legume si mirodenii dupa gust.
  • Se poate servi ca atare cu putina smantana sau se poate folosi la prepararea de supe
  • mancaruri
  • sosuri
  • etc.
  • 800 g carne de vita
  • 1 os cu maduva
  • 2 pulpe de pasare
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • 3 l apa
  • 2 linguri otet
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra