autor:

COSTINELA  M.

» » Conserve si muraturi

Bulion de zarzare

Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
2-3 kg zarzare, apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Zarzarele se apala se curata de codite si se pun la fiert la foc mic intr-o oala cu apa. Apa trebuie sa depaseasca zarzarele cu 3 degete. Se fierb bine si se dau prin sita sa treaca pulpa sa ramana samburii si coaja. Apoi se pun din nou la fiert sa scada pana se face ca un bulion mai subtire. Se potriveste de sare si se pun in sticle cu gura mai larga. Zarzarele sunt bune cand incep sa se parguiasca, nu sunt nici foarte acre si au si putina dulceata. Bulionul de zarzare e mult mai bun de acrit ciorbele iarna mai ales.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de zarzare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Dupa ce am adunat nucile cu grija, ne inarmam cu rabdare si cu niste manusi de cauciuc mai groase

10 voturi    13 comentarii
7h
Conserve si muraturi
Dulceata de fructe de padure

Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tabaras Margareta , 15 iunie 2015

    acum am s-a faC SI EU

  • Fara foto

    Tabaras Margareta , 15 iunie 2015

    acum am s-a fac si eu

  • Fara foto

    Mimi , 16 iulie 2013

    Cel mai gustos cel mai sanatos.

    • Fara foto

      Adrian Gaidos , 17 iunie 2013

      sa vedem...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O reteta interesanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 2-3 kg zarzare
  • apa
  • sare

Raporteaza reteta

Mimi

Cel mai gustos cel mai sanatos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei copţi la borcan