autor:

COSTINELA  M.

» » Conserve si muraturi

Bulion de zarzare

Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
2-3 kg zarzare, apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Zarzarele se apala se curata de codite si se pun la fiert la foc mic intr-o oala cu apa. Apa trebuie sa depaseasca zarzarele cu 3 degete. Se fierb bine si se dau prin sita sa treaca pulpa sa ramana samburii si coaja. Apoi se pun din nou la fiert sa scada pana se face ca un bulion mai subtire. Se potriveste de sare si se pun in sticle cu gura mai larga. Zarzarele sunt bune cand incep sa se parguiasca, nu sunt nici foarte acre si au si putina dulceata. Bulionul de zarzare e mult mai bun de acrit ciorbele iarna mai ales.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de zarzare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
VINETE PENTRU  IARNA(IN CONGELATOR)

VINETE PENTRU IARNA(IN CONGELATOR)

Am spalat vinetele pt a indeparta evantuelele tratamente agricole, le-am sters, apoi le-am copt,

12 voturi    10 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele,gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs. Ceapa curatata

3 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tabaras Margareta , 15 iunie 2015

    acum am s-a faC SI EU

  • Fara foto

    Tabaras Margareta , 15 iunie 2015

    acum am s-a fac si eu

  • Fara foto

    Mimi , 16 iulie 2013

    Cel mai gustos cel mai sanatos.

    • Fara foto

      Adrian Gaidos , 17 iunie 2013

      sa vedem...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O reteta interesanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 2-3 kg zarzare
  • apa
  • sare

Raporteaza reteta

Mimi

Cel mai gustos cel mai sanatos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza. Se face un sirop legat din zaharul cu coaja rasa de lamaie, sucul de la lamaie,,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din smochine Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Pasta rosii pentru pizza