autor:

COSTINELA  M.

» » Conserve si muraturi

Bulion de zarzare

Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
2-3 kg zarzare, apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Zarzarele se apala se curata de codite si se pun la fiert la foc mic intr-o oala cu apa. Apa trebuie sa depaseasca zarzarele cu 3 degete. Se fierb bine si se dau prin sita sa treaca pulpa sa ramana samburii si coaja. Apoi se pun din nou la fiert sa scada pana se face ca un bulion mai subtire. Se potriveste de sare si se pun in sticle cu gura mai larga. Zarzarele sunt bune cand incep sa se parguiasca, nu sunt nici foarte acre si au si putina dulceata. Bulionul de zarzare e mult mai bun de acrit ciorbele iarna mai ales.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de zarzare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de rosii cu ardei

Pasta de rosii cu ardei

Spalam bine rosiile si ardeii. Rosiile le oparim si le decojim ( eu nu am masina) apoi le tocam marunt. Ardeii

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Muraturi taiate in otet

Muraturi taiate in otet

Legumele se taie felii,se freaca cu sare si se lasa pina a doua zi.se scurg bine si se amesteca cu

6 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tabaras Margareta , 15 iunie 2015

    acum am s-a faC SI EU

  • Fara foto

    Tabaras Margareta , 15 iunie 2015

    acum am s-a fac si eu

  • Fara foto

    Mimi , 16 iulie 2013

    Cel mai gustos cel mai sanatos.

    • Fara foto

      Adrian Gaidos , 17 iunie 2013

      sa vedem...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O reteta interesanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 2-3 kg zarzare
  • apa
  • sare

Raporteaza reteta

Mimi

Cel mai gustos cel mai sanatos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ciorbă la borcan(conservă)