autor:

COSTINELA  M.

» » Conserve si muraturi

Bulion de zarzare

Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
2-3 kg zarzare, apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Zarzarele se apala se curata de codite si se pun la fiert la foc mic intr-o oala cu apa. Apa trebuie sa depaseasca zarzarele cu 3 degete. Se fierb bine si se dau prin sita sa treaca pulpa sa ramana samburii si coaja. Apoi se pun din nou la fiert sa scada pana se face ca un bulion mai subtire. Se potriveste de sare si se pun in sticle cu gura mai larga. Zarzarele sunt bune cand incep sa se parguiasca, nu sunt nici foarte acre si au si putina dulceata. Bulionul de zarzare e mult mai bun de acrit ciorbele iarna mai ales.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de zarzare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Castraveti la borcan de 800

Castraveti la borcan de 800

Se spala bine borcanele si se scurg. Se spala castravetii, se curata ceapa si usturoiul, morcovii. Se

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tabaras Margareta , 15 iunie 2015

    acum am s-a faC SI EU

  • Fara foto

    Tabaras Margareta , 15 iunie 2015

    acum am s-a fac si eu

  • Fara foto

    Mimi , 16 iulie 2013

    Cel mai gustos cel mai sanatos.

    • Fara foto

      Adrian Gaidos , 17 iunie 2013

      sa vedem...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O reteta interesanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 2-3 kg zarzare
  • apa
  • sare

Raporteaza reteta

Mimi

Cel mai gustos cel mai sanatos.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate