autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

BULION

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
Pt ca rosiile sunt din gradina noastra, nu le-am cantarit, cate s-au copt odata din atata am fiert bulion. Este o reteta la care nu trebuie cantitate, fierb atatea rosii cate am la indemana., -rosii, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 4h

20 voturi

Mod de preparare

Am folosit o oala de 10 litri unde am pus rosiile spalate, curatate acolo unde este locul coditei. Am ales rosii coapte si sanatoase, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu sare pt conserve(atentie, nu folositi la conserve sare iodata). Nu dau niciodata rosiile prin masina. Le-am fiert la foc potrivit cateva ore, pana s-au zdrobit, apoi le-am strecurat prin sita, dupa care le-am pus din nou la fiert cam o ora. Acum pt aroma am adaugat o jumatate de ardei gras si 2 fire de telina verde, pe care le scot afara inainte de a pune bulionul in sticle. In timpul fierberii eu am pregatit sticlele, pe care le-am spalat bine, apoi le-am sterilizat in cuptorul sobei, dupa care am turnat bulionul in sticle, le-am capacit si le-am pus la dunst uscat intre paturi, apoi le voi aseza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "BULION" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Bulion de gogosari

Bulion de gogosari

Gogosarii se spala,se curata de seminte si cotor si se taie in fasii.Morcovii se spala si se curata

4 voturi    5 comentarii
3h
Sosuri
Bulion

Bulion

Roşiile se spală,se taie sferturi şi se trec de două orin prin maşina de făcut bulion.În oala

6 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcela Biru , 31 iulie 2015

    Asa fac si eu de ani de zile exceptand ardeiul si frunzele de telina dar pun bulionul in sticle curate incalzite in cuptor, tine si doi ani .

  • Fara foto

    Pislea Constantin , 31 iulie 2015

    bavooooo

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Asa e bine, sa ai de unde alege, Eugen.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Am trecut si reteta asta in " colectia de toamna- iarna ".

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2010

      imi plac retetele fara cantitati....de incercat azi...am cam 20 kile o zi plina de soare ...!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 12 octombrie 2009

      Sidy, eu beau in loc de suc, asa imi place!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      O minunatie bulionul asta !!! Dupa cum arata rosiile tale Lenuto....cred ca bulionul are un gust nemaipomenit !!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Felicitari............ai o camara la care asi atenta .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Multumesc de aprecieri Diana si Carmen, Silvioara, te astept cu mare drag.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Te astept cu tot dragul.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Arata tare bine,vin si eu la tine sa iau.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Imi place reteta, e simpla si usor de facut si foarte clar prezenatata!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Superba prezentarea,felicitari pentru reteta expusa,pentru claritate,corectitudine si prezentarea de nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

20 voturi

Ingrediente

  • Pt ca rosiile sunt din gradina noastra
  • nu le-am cantarit
  • cate s-au copt odata din atata am fiert bulion. Este o reteta la care nu trebuie cantitate
  • fierb atatea rosii cate am la indemana.
  • -rosii
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa e bine, sa ai de unde alege, Eugen.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ciorbă la borcan(conservă)