Bulz ciobanesc

Bulz ciobanesc

Ingrediente

  • 450 g malai
  • 1.5 litri apa
  • 1 lingura rasa de sare
  • 500 g branza rasa (branza framantata amestecata cu branza afumata si cascaval)
  • 150 g mezeluri si carnati afumati
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Bulzul ciobanesc nu este o mamaliga simpla cu branza si carnat, este un bulgare de aur, cu dantela din branza si o coronita de ou. Asteaspta fierbinte sa il descoperi, incet, cu toate papile gustative. Si cand te declari multumit de gustul lui, iei o dusca de tuica fiarta si treci la fapte mari, caci te asteapta inca unul in cuptor. Nu poti manca doar unul, ar fi curata nebunie sa te opresti din a savura imbucaturi faine de mamaliga cu carnat si branza topita. Si daca nu e cu suparare, inchin un paharel cu tuica, va spun “noroc” si va poftesc la masa!

Pentru inceput pregatim umplutura bulzului: radem branzeturile si le amestecam, apoi prajim carnatii taiati felii si restul de mezeluri, slanina, sunca, orice afumatura avem la indemana. Toata savoarea bulzului se afla in aceasta tigaie, asa ca alegem ce ne place mai mult din aceasta categorie.

Continuam cu pregatirea mamaligii: punem apa la fiert cu sare, daca se poate intr-un ceaun (tuci). Cand apa da in clocot punem malaiul in ploaie si incepem sa amestecam cu un tel la inceput. In primele 5 minute amestecam fara intrerupere, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Cand mamaliga incepe sa sa fie mai consistenta, inlocuim telul cu o lingura de lemn. Din acest moment mai fierbem mamaliga in jur de 10 minute, amestecand cat de des putem, pentru a nu se lipi.

Rasturnam mamaliga pe un fund mare de lemn. O portionam in 6 bucati egale, pe care le intindem cu o lingura umezita. Le umplem cu branza si afumatura, apoi le modelam cu mainile umezite sub forma de bile. Le punem intr-un vas termorezistent, uns cu uleiul in care am prajit carnatii. Bulgarii de mamaliga ii stropim cu acelasi ulei si ii dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 20-25 minute.

Punem tuica la fiert si asteptam sa se faca in cuptor minunea ce o vom servi cu branza rasa deasupra, putina slanina si eventual cu un ou ochi. Pofta buna!

Descopera alte retete delicioase pe blogul Diva in Bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise