autor:

roxana

» » Conserve si muraturi

Bureti de fag

Autor: roxana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roxana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2009

Ingrediente
bureti de fag 2 kg sau pleurotus, apa si otet de mere sau cidru cat sa ii acopere (se vor pune doua masuri de otet si una de apa), 3-4 foi de dafin, 10-15 boabe de piper, o jumatete de legatura de marar, 3-4 catei de usturoi, o lingura de sare de mare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare


Se spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape fiindca ca au nisip mult, nu se curata decat baza tulpinilor. Dupa ce ne-am asigurat ca sunt spalate foarte bine vom pune toate ingredientele, in afara de usturoi si marar, intr-un vas acoperit, sa fiarba la foc mic. Cand se inmoaie ciupercile se opreste focul si se adauga mararul tocat si usturoiul taiat felii. Dupa ce se racesc se pun in borcane. Se servesc ca aperitiv, garnitura, oricum pentru ca sunt foarte bune si, atentie, nu contin colesterol! Eu le mananc goale, mi se pare ca sunt mai bune dacat orice friptura! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti de fag" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogoşari în multe feluri...bune

Gogoşari în multe feluri...bune

1. Se fierb toate 20 de minute şi apoi se fierb în aburi 30 de minute. 2. Gogoşarii se fierb

6 voturi    3 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Pasta de mere

Pasta de mere

Se spala, curata merele, se dau prin masina de tocat, se pun la fiert. Cand compozitia s-a ingrosat

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria , 22 februarie 2017

    Niciun produs vegetal nu contine colesterol, deci nu numai buretii de fag!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Super reteta ta!!!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Sunt excelente aceste ciuperci ,fie ca salate fie, ca mancarica

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Arata foarte bine.Stiu ca au si un gust deosebit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • bureti de fag 2 kg sau pleurotus
  • apa si otet de mere sau cidru cat sa ii acopere (se vor pune doua masuri de otet si una de apa)
  • 3-4 foi de dafin
  • 10-15 boabe de piper
  • o jumatete de legatura de marar
  • 3-4 catei de usturoi
  • o lingura de sare de mare

Raporteaza reteta

Retete
de roxana
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

In 6 litri de apa se vor pune mai intai ghearele de pui la fiert-acestea vor da consistenta supei.

46 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Maria

Niciun produs vegetal nu contine colesterol, deci nu numai buretii de fag!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tocana cu orez