autor:

Silvy

» » Conserve si muraturi

Bureti iuti marinati

Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
5 kg bureti albi iuti, 1 kg zahar, 750 ml otet, 3 linguri cu varf sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Buretii se curata, se spala, se oparesc in apa fara sare si se scurg.
Se pun din nou la fiert; dupa ce fierb, se scurg si se lasa sa se raceasca.
Otetul, zaharul si sarea se pun la fiert pe foc mic pana la dizolvare. Dupa ce fierbe, marinata se raceste, se toarna peste buretii reci si se lasa la macerat timp de 10 - 12 ore.
Buretii se aseaza in borcane ( cu filet, sterilizate, de 1 - 3 litri) si se cuprind cu zeama. Borcanele se fierb in baie de apa timp de 15 minute, se scot si se pun la pat cald pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti iuti marinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
SOS DELICIOS

SOS DELICIOS

Coci ardeii, (gogosarii)cureti, dai pe robot. Storci rosiile, separi de seminte.Incorporezi toate

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati, cu conopida si gogosari

Castraveti murati, cu conopida si gogosari

Se spala castravetii, conopida si gogosarii, si se pregateste solutia pentru murat conform instuctiunilor

36 voturi    3 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    florin , 20 iulie 2017

    corect,perfect

Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 5 kg bureti albi iuti
  • 1 kg zahar
  • 750 ml otet
  • 3 linguri cu varf sare

Raporteaza reteta

Fara foto

florin

corect,perfect

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Amestec din legume pentru iarna