autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bureti la borcan

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2008

Ingrediente
- 1 kg bureti de fag,, - 1,5 kg morcovi,, - 1,5 kg ceapa,, - 1,5 l apa,, - 300 ml otet,, - 1 lingura sare,, - 200 g zahar,, - 1 pachet picant fix.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm, se fierb 60 de minute. Separat se fierb morcovii, se taie rondele de 2 mm. Se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, picant fix, apoi se lasa la racit. Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea.

Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita. Se pot servi in aproximativ o saptamana.

Se toarna buretii intr-un bol si se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Quinoa cu legume

Quinoa cu legume

Se caleste usturoiul feliute si ceapa tocata marunt. Se adauga si ardeiul taiat cubulete, apoi ciupercile

13 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg bureti de fag,
  • - 1,5 kg morcovi,
  • - 1,5 kg ceapa,
  • - 1,5 l apa,
  • - 300 ml otet,
  • - 1 lingura sare,
  • - 200 g zahar,
  • - 1 pachet picant fix.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciorba de gulie