autor:

Alexandrina

» » , Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Burger de pui

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2011

Ingrediente
8 chifle,, 475 g carne tocata de pui (puteti folosi si curcan, daca doriti),, 1 ceapa,, 2-3 catei de usturoi,, sare, piper,, verdeata: patrunjel (cateva fire, dupa gust), 3-4 frunze de menta, cateva frunzulite de cimbru (verde)., Eu am pus si 1 ou batut, precum si miezul de la o felie de paine, inmuiat si stors.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata am tocat-o. Am amestecat toate ingredientele.

Am omogenizat compozitia, am potrivit gustul de sare, piper, si am format burgerii (mie mi-au iesit 9 burgeri, potriviti ca marime; de fapt i-am modelat dupa dimensiunea chiflelor, tinand cont ca se mai strange un pic carnea la gatit). Burgerii i-am asezat pe hartie de copt si i-am dat la frigider pentru 30 de minute.

Am incins gratarul (eu l-am uns cu putin ulei) si am fript burgerii la foc iute, 5 minute pe fiecare parte, si mai apoi, 3 minute pe fiecare parte, la foc mediu, spre mic.

Cat s-au fript burgerii am feliat niste rosii, am taiat fideluta un pic de varza prospata pe care am frecat-o mai apoi cu un pic de sare si putina zeama de lamaie.
Am taiat chiflele in doua (nu complet) si am asezat varza, felie de rosie, burger, felie de rosie, varza...
Se consuma cu ketchup, maioneza, mustar, sau fara niciun adaos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Shaorma handmade

Shaorma handmade

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez

Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez

Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie. Intr-un recipient stoarcem zeama

2 voturi    0 comentarii
20 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 8 chifle,
  • 475 g carne tocata de pui (puteti folosi si curcan
  • daca doriti),
  • 1 ceapa,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • sare
  • piper,
  • verdeata: patrunjel (cateva fire
  • dupa gust)
  • 3-4 frunze de menta
  • cateva frunzulite de cimbru (verde).
  • Eu am pus si 1 ou batut
  • precum si miezul de la o felie de paine
  • inmuiat si stors.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Kebab de pui in stil mediteranean Kebab de pui in stil mediteranean

Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm. Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul

0 voturi    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui picant la grătar