Se freaca ouale cu zaharul si uleiul.
Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare, se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins, apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elastic.
Impartim aluatul in doua, apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm (in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale, se asaza in tava si se dau la copt, cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde.
Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut.
Din albusuri, se prepara o bezea cu restul de zahar.
In laptele ramas, diluam lingura de amidon de porumb, apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie), amestecand continuu cu telul pana se ingroasa, apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos, apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieIncearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaReteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...
Salata de vinete cu maionezaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii