autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Burlanase cu crema fina de oua

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
Rulouri:, 2 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de ulei, 8 linguri de lapte, esenta vanilie, 1 lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie, un praf de sare, cca. 500 g faina (ca pentru cornulete), Crema:, 3 oua, 500 ml lapte, 250 g zahar, 1 lingura amidon de porumb, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare, se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins, apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua, apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm (in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale, se asaza in tava si se dau la copt, cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde.

Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut.

Din albusuri, se prepara o bezea cu restul de zahar.

In laptele ramas, diluam lingura de amidon de porumb, apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie), amestecand continuu cu telul pana se ingroasa, apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos, apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Burlanase cu crema fina de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Blatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru.Se

13 voturi    7 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Blatul: Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza),

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Rulouri:
  • 2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de lapte
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie
  • un praf de sare
  • cca. 500 g faina (ca pentru cornulete)
  • Crema:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu fulgi de porumb cu ciocolata