Burlanase cu crema fina de oua

Se freaca ouale cu zaharul si uleiul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Burlanase cu crema fina de oua

Ingrediente

  • Rulouri:
  • 2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de lapte
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie
  • un praf de sare
  • cca. 500 g faina (ca pentru cornulete)
  • Crema:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare, se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins, apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua, apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm (in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale, se asaza in tava si se dau la copt, cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde.

Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut.

Din albusuri, se prepara o bezea cu restul de zahar.

In laptele ramas, diluam lingura de amidon de porumb, apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie), amestecand continuu cu telul pana se ingroasa, apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos, apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura