autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Burlanase cu crema fina de oua

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
Rulouri:, 2 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de ulei, 8 linguri de lapte, esenta vanilie, 1 lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie, un praf de sare, cca. 500 g faina (ca pentru cornulete), Crema:, 3 oua, 500 ml lapte, 250 g zahar, 1 lingura amidon de porumb, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare, se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins, apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua, apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm (in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale, se asaza in tava si se dau la copt, cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde.

Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut.

Din albusuri, se prepara o bezea cu restul de zahar.

In laptele ramas, diluam lingura de amidon de porumb, apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie), amestecand continuu cu telul pana se ingroasa, apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos, apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Burlanase cu crema fina de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati

49 voturi    22 comentarii
1h
Prajituri
Pasca in straturi

Pasca in straturi

Blatul se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza

64 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Rulouri:
  • 2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de lapte
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie
  • un praf de sare
  • cca. 500 g faina (ca pentru cornulete)
  • Crema:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu glazura de portocale