autor:

Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Caştance

Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
Aceasta reteta o folosesc cind sarbatorim ceva si stam rau cu finantele. E delicioasa si foarte exotica, , , 5 galbenusuri fierte virtos, apoi date prin razatoarea mica, 4 linguri de smintina, 250 gr. margarina, sau 100 gr unt topit sau 3 linguri de untura, 2,5 pahare de faina, Un virf de cutit de bicarbonat de soda stinsa in otet sau praf de copt, un borcan de visine acre conservate, sau 200-300 g nuca sau alune sau jeleuri, ce aveti in casa, , , Crema, , 9 linguri de zahar, 6 linguri de smintina, 3 linguri de cacauo, 200 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1 Impreunam galbenusurile, cu smintina, untul (untura sau margarina), si bicarbonatul de sodiu stins si faina. Framintam pina ne-a iesit o coca virtoasa. Apoi luam continutul si-l dam in frigider pe 30 min sa se odihneasca.
Apoi scoatem compozitia si-o impartim in gogosi mici cam cit o nuca, pe carele turtim cu palmele si in mijloc adaugam visine(2-3) sau nuca apoi lipim gogoasa si-i dam o forma rotunda.
Coacem castancele in rola la 180 C pina se rumenesc
Apoi le dam prin crema pregatita mai jos, dupa care le tavalim prin coc ras, sau napolitane rase

2 Crema (poate fi inlocuita si cu alta crema de ciocolata)

Adaugi zaharul, cacauo si smintina intr-o cratita si le fierbi pina se topeste zazarul Le iei de pe foc si cind se raceste pui 200 gr de unt
Daca ti-a placut reteta noastra "Caştance" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios fara coacere

Tort delicios fara coacere

Bati bine frisca cu mixerul si o pui la frigider. Albusurile le bati spuma tare, freci untul( la

15 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
torturi cu fantezie

torturi cu fantezie

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent

10 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

    Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Sunt excelente. Sunt dulciuri foarte gustoase iar reteta e accesibila si pentru incepatori

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Cred ca e foarte buna

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta o folosesc cind sarbatorim ceva si stam rau cu finantele. E delicioasa si foarte exotica
  • 5 galbenusuri fierte virtos
  • apoi date prin razatoarea mica
  • 4 linguri de smintina
  • 250 gr. margarina
  • sau 100 gr unt topit sau 3 linguri de untura
  • 2,5 pahare de faina
  • Un virf de cutit de bicarbonat de soda stinsa in otet sau praf de copt
  • un borcan de visine acre conservate
  • sau 200-300 g nuca sau alune sau jeleuri
  • ce aveti in casa
  • Crema
  • 9 linguri de zahar
  • 6 linguri de smintina
  • 3 linguri de cacauo
  • 200 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Minzat - Ghenaliuc Liudmila
Salata de cartofi cu pui

Salata de cartofi cu pui

 Amestecam  carnea , albusul, ciupercile cu maioneza.  Taiem cartofii si ii prajim. Pe un vas

8 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Salate reci
Rafaelo

Rafaelo

Radem cascavalul si il amestecam cu usturoi si maioneza . Formam mingi mici(punem in mijloc migdalele,

17 voturi    4 comentarii
30 min
Sandviciuri
Aperitiv

Aperitiv

Rumenim bostaneii. Dupa aia asezam o felie de bostanei o felie de cascaval, presuram cu usturoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci

Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)

Sunt excelente. Sunt dulciuri foarte gustoase iar reteta e accesibila si pentru incepatori

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu nuci si stafide