autor:

Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Caştance

Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
Aceasta reteta o folosesc cind sarbatorim ceva si stam rau cu finantele. E delicioasa si foarte exotica, , , 5 galbenusuri fierte virtos, apoi date prin razatoarea mica, 4 linguri de smintina, 250 gr. margarina, sau 100 gr unt topit sau 3 linguri de untura, 2,5 pahare de faina, Un virf de cutit de bicarbonat de soda stinsa in otet sau praf de copt, un borcan de visine acre conservate, sau 200-300 g nuca sau alune sau jeleuri, ce aveti in casa, , , Crema, , 9 linguri de zahar, 6 linguri de smintina, 3 linguri de cacauo, 200 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1 Impreunam galbenusurile, cu smintina, untul (untura sau margarina), si bicarbonatul de sodiu stins si faina. Framintam pina ne-a iesit o coca virtoasa. Apoi luam continutul si-l dam in frigider pe 30 min sa se odihneasca.
Apoi scoatem compozitia si-o impartim in gogosi mici cam cit o nuca, pe carele turtim cu palmele si in mijloc adaugam visine(2-3) sau nuca apoi lipim gogoasa si-i dam o forma rotunda.
Coacem castancele in rola la 180 C pina se rumenesc
Apoi le dam prin crema pregatita mai jos, dupa care le tavalim prin coc ras, sau napolitane rase

2 Crema (poate fi inlocuita si cu alta crema de ciocolata)

Adaugi zaharul, cacauo si smintina intr-o cratita si le fierbi pina se topeste zazarul Le iei de pe foc si cind se raceste pui 200 gr de unt
Daca ti-a placut reteta noastra "Caştance" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

    Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Sunt excelente. Sunt dulciuri foarte gustoase iar reteta e accesibila si pentru incepatori

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Cred ca e foarte buna

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta o folosesc cind sarbatorim ceva si stam rau cu finantele. E delicioasa si foarte exotica
  • 5 galbenusuri fierte virtos
  • apoi date prin razatoarea mica
  • 4 linguri de smintina
  • 250 gr. margarina
  • sau 100 gr unt topit sau 3 linguri de untura
  • 2,5 pahare de faina
  • Un virf de cutit de bicarbonat de soda stinsa in otet sau praf de copt
  • un borcan de visine acre conservate
  • sau 200-300 g nuca sau alune sau jeleuri
  • ce aveti in casa
  • Crema
  • 9 linguri de zahar
  • 6 linguri de smintina
  • 3 linguri de cacauo
  • 200 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Minzat - Ghenaliuc Liudmila
Salata de cartofi cu pui

Salata de cartofi cu pui

 Amestecam  carnea , albusul, ciupercile cu maioneza.  Taiem cartofii si ii prajim. Pe un vas

8 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Salate reci
Rafaelo

Rafaelo

Radem cascavalul si il amestecam cu usturoi si maioneza . Formam mingi mici(punem in mijloc migdalele,

17 voturi    4 comentarii
30 min
Sandviciuri
Aperitiv

Aperitiv

Rumenim bostaneii. Dupa aia asezam o felie de bostanei o felie de cascaval, presuram cu usturoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci

Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)

Sunt excelente. Sunt dulciuri foarte gustoase iar reteta e accesibila si pentru incepatori

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Surpriza de mango si capsuni